24 Haziran 2011 Cuma

Direksiyon dersi verilir :)



Okula verdiğimiz on günlük ara vesilesiyle Umut'a (Fotoğraftaki tüm karizma beklentilerini yüzündeki kıllara bağlamış yakışıklı olur kendisi) direksiyon dersi veriyorum.Umut'un direksiyon başındaki hallerine bakıp kendimin yıllar önceki halini görüyorum.Ne zormuş araba kullanmayı öğrenmek,unutmuşum,hatırladım.En belalı kısmı da arabayı kaldırmakmış,kalktı mı bir şekilde gidiyormuş nasıl olsa.Ama kaldırıncaya kadar anası ağlıyor kardeşceğzimin.Araba istop etmeden,zangır zangır titreyip istop etmeden,patinaj çekmeden kalkabilirse ikimiz de derin bir nefes alıyoruz.Ama bu derin nefeslerin sayısı tahmin edersiniz ki çok az oluyor.Bir kaç arkadaşım zayıflamak için ismini hatırlayamadığım bir alete gidiyorlar.Üzerine çıkıyorlarmış aletin,verdiği titreşimle 15 dakikada bir saat koşmuş kadar kalori harcıyorlarmış.Sevgili arkadaşlarım,size sesleniyorum,boşa oralara gidip dünya kadar para bayılmayın.Binin bir aceminin arabasına,inanın o arabayı kaldırana kadar vücudunuzda sarsılmaktan kalori malori kalmayacaktır.Üstelik bedava.Birine bir şeyler öğretmenin hazzı da cabası.

Tabii bir de klasik "yeni başlayan" halleri var.Halihazırda hangi viteste olduğunu ancak vites koluna bakarak anlayabilmek,3'e atacağım ama bu 3 nerdeydi ki telaşları,gaz yerine frene,fren yerine gaza basmak,ki hangi pedalın nerde olduğunu yine ancak bakarak hatırlayabilmek,sinyal vereceğim,kornaya basacağım derken direksiyonu unutup gitmek,karşıdan gelen (karşı dediğim 500 m ilerisi) bir araç görünce "Allaaah,ne olacak şimdi" paniği,hele kırmızı ışıkta beklerken senin acemi olduğundan bihaber başka bir sürücünün arkadan iyice dibine sokulmasının yarattığı korkunç stres...Daha bu liste uzar gider.Ha,bir de kendini sıkmaktan bacaklara giren kramplar var tabii :)

Bu arada çok eğlenceli geçiyor dersler.Araba her istop ettikçe artık gülüyoruz.Ne kadar çok güldüğümüzü anlamışsınızdır sanırım :)

18 yorum:

  1. özlemcim öyle bir anlatmışsın ki artık ehliyet alabileceğimi düşünmüyorum :) çok paniğim ben panik atak var eşim birkaç kez arabayı kullanmam için eğilimlerde bulundu ama sonuç başarısız çok sıkılıyorum panikliyorum boş arazide bile birde trafikte düşün amannn diyorum zangır zangır...

    YanıtlaSil
  2. Canım sen benim dediklerime aldırma.Biz derslere başlayalı dört gün oldu.Ki Umut daha önce hiç oturmamıştı o koltuğa.Dört günde bile bayağı yol kat ettik.Bir hafta sonra çok farklı olacağına eminim.Ki bu iş kesinlikle ve kesinlikle tecrübe işi.Ne kadar çok kullanırsan o kadar iyi şoför oluyorsun.Bir tadını aldın mı zaten hiç bırakmak istemezsin sonra.Sen boşver paniği maniği,kimler kimler kullanıyor da sen mi kullanamayacaksın şeker :)

    YanıtlaSil
  3. araba kullanmak bence meziyet heleki erkekelerin egemenliğinde olan daha doğrusu öyle sandıkları ve sandıkları için istedikleri gibi at koşturdukları(araba kullandıkları)trafikte böyle alaycı nalatabildiğine göre güzel kullandığın araba için helal olsun diyorum:)
    hiiiiiiiiiiiiiiiiççççççç bana göre değil zira ben eşim giderken bile kasılıyorum kendimi hiç düşünemiyorum ve 13 yıllık ehliyetim var sürmeyide bilirim gerçi unutmuşumdur ama hiç benlik değil.en iyisi minübüs bence:) sanki hiç kaza yapmayacaklar gibi bütün yollar onların gibi gidiyorlar ya tam benlik:))
    (bir kaza atlatmıştım ondan beridir araba kullanmak fobi de benim için.

    YanıtlaSil
  4. kardeşinin bu yaşına kadar hiç kullanmaya heveslenmemesi ilginç geldi bana. Türkiye'de erkek çocuklarının daha minikken direksiyon başına "oturtulduğunu" düşünürsen, ailenizi ve kardeşini özellikle tebrik etmek gerekir :)))

    YanıtlaSil
  5. kıza verdiği morale bak"sen boşver paniği maniği":)))ayol kızcağız panik atak var bende diyooor:))

    az tırstım ben de ha.ben ki böylesine cabbar hatun olaraktan hala bir ehliyet alamamış zavallı bir insan yavrusuyum:)cesaretime yüzbin puan daha ekledin bacım sağolasın:))

    YanıtlaSil
  6. özlem bir arkadaşım araba kullanan kadınları çok zeki gördüğünü söylemişti. o kadar ki kendisinin kullanabileceğine inanmıyordu.
    kesinlikle dediğin gibi çok zevkli. tek korkum arabayı kaldırırken stop ettirmekti ama dizel arabada ayağını debriyajdan çektiğin anda araba yürümeye başlayınca o korkumu da yendim.
    şimdi tek sloganım:
    "tek rakibim thy" diyorum :)

    YanıtlaSil
  7. şimdi kendi hallerimi hatırladım, stop eedince araba sinir olurdum ben, iyi bari siz gülüyor muşsunuz:)
    biz kuzenimle çıkardık alıştırma sürüşlerine, yolun ortasında stop edince etraftaki süper şöförler başlardı dart dart... aman beklesinler sen sakin ol teşvikleri sayesinde zamanla kayboluyor stoplar!

    ama en güzeli ilk öğrendiğimiz dönemlerde ki araba kullanma keyfi, mthiş bi heyecandır! hala çok keyiflidir streslerine ragmen ama ilk dönemlerdeki başka! ben bakkala bile arabayla gittiğimi bilirim yani:)

    YanıtlaSil
  8. Öyle yanında biri öğreterek öğrenemez kardeşin.Arada gizlice alsın senden arabayı,hem daha iyi öğrenir hemde zevkli olur:)))Yani ben öyle öğrendim.Abimden gizlice arabasını yürüterek:))))

    YanıtlaSil
  9. Sezobigocum,dolmuşçulara ben de hayranım.Nasıl bir özgüvendir onların ki.Belki biz de tüm günü trafikte direksiyon sallayarak geçirsek,sonunda öyle oluruz kimbilir.

    Sibelcim,22 yaşında ilk kez direksiyona geçen bir erkek garip geliyor kulağa değil mi?Kardeşim küçükken babamın arabasında bir kaza atlatmışlardı,ondan beri ön koltuğa bile oturmazdı.Şimdi babamın teşvikiyle falan o fobisinden kurtulmaya çalışıyor.

    YanıtlaSil
  10. Sitarecan,kızma,inan ki kötü bir niyetle söylememiştim öyle :)
    Ben paniği boş ver derken,atak şeklindekini değil klasik herkeste olan paniği kasdetmiştim.
    Bu arada hakikaten senin gibi bir hatundan böyle cümleler beklemezdim.İmaj çok tuttuğunu koparan şeklinde,haberin olsun :)

    YanıtlaSil
  11. Küçük Mucizem,gerçekten dizel araba o konuda çok avantajlı.Hatta daha da korkanlara doğrudan otomatik vites diyorum.Dertsiz tasasız,bas git,bas dur,hepsi bu :)

    YanıtlaSil
  12. Çakıltaşım biz de artık sinirden gülüyoruz :) Zaten en fenası o etraftaki sürücüler değil mi?Sanki kendileri analarından ehliyetle doğmuşlar gibi bir garip tavra giriyorlar acemiyi gördüklerinde.
    Ben de senin gibi üç adımlık yere arabayla giderdim ilk zamanlarda.Hatta biri beni bir yere bırak dese falan diye dört gözle beklerdim :)

    YanıtlaSil
  13. Sihirli Güncem,bak o konuda haklısın.En iyi yalnız başına öğrenilir bu iş.Ama araba benim değil ne yazık ki,babamın.(Bu arada en çok istediğim şeylerden biri şöyle küçük bir arabamın olması)Bir de ben çok iyi bir hocayım,öyle her şeye karışmam,çok gerekmedikçe müdahale etmem.(Bayağı övdüm kendimi di mi:)O yüzden yalnız sürüyor gibi nerdeyse.

    YanıtlaSil
  14. Hocam bana da bir el atsanız Allah rızası için.. benim de ders almam lazım..

    YanıtlaSil
  15. Evet yha o kırmızı ışıkta neden arabanın dibine kadar sokuluyorlarsa sanki. Acemi olduğumdan değil yani kurallara göre de aykırı birşey ondan söylüyorum :D :D

    YanıtlaSil
  16. Müminem ne demek,her an hazırım.Yalnız önce bir Maraş'a gelmen lazım ya da benim İstanbul'a :)

    by mutu,kaç yıldır araba kullanıyorum,hala özellikle de yokuşlarda dibimde biten arabalara içimden söylemediğim laf kalmaz.Benim tek dedim kurallar tabii :)Bu arada direksiyondayken çok ağzı bozuk olabiliyorum.

    Taze Anne,kötü bir deneyim mi yoksa?

    YanıtlaSil
  17. İlk direksiyona oturuşlar hep böyle olur ama insanın senin gibi hocası olunca kolay öğrenilir bence:)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails