15 Haziran 2011 Çarşamba

Karne zamanı

Blogculuğa yeniden ısınma aşamasında bir tarafsız metin olarak kitaplar iyi gider belki.

Çok uzun zamandır bahsetmedim yine okuduğum kitaplardan.Hafızamı bayağı zorlamaya çalışsam da arada yazmayı unuttuklarım olabilir o yüzden.Bir okur olarak en sevmediğim şey birilerinden ödünç kitap almak,birilerine ödünç kitap vermektir.Kulağa hoş gelmiyor biliyorum ama yapacak bir şey yok,neyimi isteseler veririm ama kitaplarımı asla.Mı acaba?Doğru cevap hayır.Her ne kadar hiç sevmesem de ekonomik sebeplerden,"bak bunu oku,harika" tavsiyelerine hayır demeye utandığımdan başkasından ve okulun kütüphanesinden kitap alıyorum ve kitap aldığım kişilere nezaketen ben de ödünç bir kaç kitap vermek durumunda kalıyorum ne yazık ki.Bu dönemde okuduklarımın çoğu yine öyle bana ait olmayan kitaplar.Çoğunu kendim para verip satın almazdım ama eve geldi,okudum işte.Yine yazarlarını görelim kitapların.


Sahilde Kafka - Haruki Murakami - 5 üzerinden 4

Daha önce İmkansızın Şarkısı kitabını okumuştum yazarın.Çok beğenmiştim.Sahilde Kafka,ilk 400-450 sayfasında benden tam not almışken özellikle sonlara doğru fazla fantastik bir hale dönüştüğünden notumu kırıyor,4 yapıyorum.


İnci Gibi Dişler - Zadie Smith - 5 üzerinden 1

Suç yazarın mıydı,çevirmenin miydi tam bilemiyorum ama İnci Gibi Dişler'i okumak ilginç konusuna rağmen karmakarışık anlatımı yüzünden cehennem azabı oldu benim için.Okumak isteyene Allah sabırlar versin diyorum,başka da bir şey demiyorum.


Arı Kovanına Çomak Sokan Kız - Stieg Larsson - 5 üzerinden 4

"Çoksatan"lara her zaman tepkiyle yaklaşsam da bu "çoksatan" millenium serisini seviyorum.Gerçekten sürükleyici,zekice ve şaşırtıcı.Ama asla satın alıp kitaplığıma koyacağım bir kitap değil.Notumu kırma sebebim de aynı.Kitap dediğinin sürükleyici olması yetmez,bir edebi değeri olmalı.


New York Üçlemesi (Cam Kent,Hayaletler,Kilitli Oda) - Paul Auster - 5 üzerinden 4

Son zamanlarda okuduğum en lezzetli kitaplardan biri.Bir çok kişiye fazla bunalım gelebilir ama ben sevdim!



Alaycı Kuş - Suzanne Collins - 5 üzerinden 2

Serinin ilk iki kitabını okuduğumda kesinlikle üçüncüyü okumayacağım demiştim ama arkadaş "okumadıysan al" diye uzatınca dayanamadım,aldım.Kitap akıcı,okuyup gidiyorsun ama okuduktan sonra geriye ne kalıyor?Koca bir hiç.Yazarın adını bile hatırlamıyorsun.İyi ki dördüncüyü yazmamış kendisi.


Korkma Bu Akşam Gelip Çalmam Kapını - Perihan Mağden - 5 üzerinden 1

İşte en kötüsü.Aslında kitabı okudum da diyemem çünkü ilk 20-25 sayfadan sonra daha fazla dayanamadım,götürüp kütüphaneye iade ettim.Daha önce Perihan Mağden'i hiç okumamıştım.İsmini bol bol duyduğum biriydi yalnızca.Ve şimdi hayretler içindeyim bu kadar kötü yazarken nasıl ünlü bir yazar olabilmiş diye.

8 yorum:

  1. hocam notun çok kıtmış yahu.
    5 üzerinden 5 alan kitaplar yok mu?
    mesela ben bu listeden alaycı kuş ve arı kovanına çomak sokan kız serilerini okudum. çomak sokan kız neyse de alaycı kuş için 2 az değil mi hocam ya :)

    (şaka bir yana herkesin zevki aynı olmak zorunda değildir elbet )

    YanıtlaSil
  2. benim de başucumda Murathan Mungan'ın Şairin Romanı bekliyor, bir türlü başlayamadım :(

    YanıtlaSil
  3. Küçük Mucizem,senin hatırın için 3 de veririm,4 de.Yeter ki sen iste,canım benim :)

    YanıtlaSil
  4. Tibetin annesi,ben sevmem Murathan Mungan'ı.Aslında bir tek kitabına başlamıştım zamanında,hiç hoşlanmamış,yarıda bırakmıştım.Belki karar vermek için diğer kitaplarıyla bir kaç deneme daha yapmalıyım.Okur da beğenirsen yaz,belki fikrimi de değiştirirsin :)

    YanıtlaSil
  5. kaç kere ödünç verdiğim kitaplarım geri gelmedi. akıllandım ben de vermiyorum artık ne yalan söyleyeyim. ben de okuduğum kitapların elimde avucumda o da olmadı kitaplığımda olmasını seviyorum.

    sahilde kafka listemdeydi zaten, merak ediyorum çok!

    YanıtlaSil
  6. Çakıltaşım,o geri gelmeyen kitaplar tam bir kalp sızısıdır zaten.Verdiğim kişi çok özenli davransa da vermek istemiyorum ben.Benim onlar!Hep gözümün önünde dursunlar istiyorum dizi dizi :)

    Ben de Murakami'nin öbür kitaplarını okumak için sabırsızlanıyorum.Elimdekiler bitince hemen alacağım :)

    YanıtlaSil
  7. kitap düşkünü olarak, önerilerini dikkate alacağım :) sevgiler..

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails