21 Haziran 2011 Salı

Lesson 1


Arkadaşlarıyla yaptıklarını çok sevimli bir şekilde anlatıyordu.
"Böyle güzel güzel anlattığın şeyler çok hoşuma gidiyor annecim" dedim.
"Ben de senin güzel konuşmalarını beğeniyorum" dedi ve ekledi."Ama biliyor musun sinirli konuşmaların beni hiç etkilemiyor."

15 yorum:

  1. hakikaten ders niteliğinde bir cümle öğrenecek çok şey var onlardan:)

    YanıtlaSil
  2. hiç ummadığın anda olmuş!selam vertdik borçlu çıktık misali:)) çok tatlı bu çocuklar diyeceğim de korkuyorum bu oklar bana da çevrilecek zira az kaldı:)

    YanıtlaSil
  3. Oh! oturtmuş lafı! Aslında kendime de oh diyorum burda.. bazen Selim bir laf diyor yapışıp kalıyorum yere .. sonra oh, sana müstehak diyorum kendi kendime.. o misal yani Özlemim:)

    YanıtlaSil
  4. özlem ,deli anneye katılıyorum,bazen ömer de beni bozar :) biz bunları yetiştiriyoruz ama onlarda bizi yetiştiriyor zaman zaman...

    YanıtlaSil
  5. Amanın çok ağır bir ders olmuş :)Bakalım beni neler bekliyor ilerleyen zamanda:))

    YanıtlaSil
  6. önce geçmiş olsun dileklerin için teşekkür ederim sonrada ahanda taşı gediğine koymuş seninki diyorum.
    bizimkide büyüyünce beni böyle oturturmu diyede düşünmekten kendimi alamıyorum.
    :)

    YanıtlaSil
  7. ufff! fena taşlamış :))))

    YanıtlaSil
  8. maşallah diyeyim, yumurtadan çıkmış kabuğunu beğenmiyor misali :)

    YanıtlaSil
  9. Özlem kendine gelebildin mi? :)

    YanıtlaSil
  10. Çok ağır söylemiş afacan....İşimiz var bu yeni nesille ...Sinirli konuşmalar işe yaramazz, cezalar işe yaramaz eyvah eyvahhh...Nasıl iletişim kurmamız lazım çözemedim , sen çözebildin mi ?

    YanıtlaSil
  11. Ebru,ders tam dersti.Ne kadar net ve öz bir ifade. Ve de haklı.Bana kim sert sert bir şey söylese yapmaktan hoşlanırım ki..

    Çakıltaşım,azzz sonra :))

    Müminecim,müstehakım,müstehak.Karşımdaki büyük biri olsa öyle sinirli sinirli konuşabilir miyim.Çocuk diye,benim çocuğum diye gayet pervasız davranıyorum.O da dersimi veriyor işte :)

    YanıtlaSil
  12. Esincim,ah şimdiki çocuklar diyeceğim,pek klişe olacak ama hakikaten kafaları ve dilleri iyi çalışıyor bunların galiba :)

    İkiz annesi,arada bir beni böyle uyarması iyi oluyor aslında.Bazen günlük telaşlara kendimi fazla kaptırıp koyveriyorum çünkü.Senin işin daha da zor,ikili taarruz yapar onlar :)

    Karışık pizza,az kaldı annesi,sabret canım :)

    YanıtlaSil
  13. Sibelcim,taş ağırdı ama haklıydı nitekim,ses edemedim.Ardından gelsin iç hesaplaşmaları,vicdan azapları...

    Büşracım,aslında öyle güzel özetledi ki.Her zaman ben ona derim,annecim bir şey isterken mızırdanma,güzel güzel konuş istediğini yaparım diye.O da aynı mesajı veriyor bana kendi diliyle :)

    Küçük Mucizem,gelemedim epey bir.Düşündüm,üzüldüm.6 yaşında bir çocuktan mı öğrenecektim onunla nasıl konuşmam gerektiğini,öfkenin insan iletişiminde bir işe yaramayacağını,aksine zarar vereceğini...Uzar gider bu.Demek ki insanın 6 yaşında bir veletten de öğreneceği dersler oluyormuş.

    YanıtlaSil
  14. İlknurcum,aslında şifreyi vermişti Deniz ama şimdi garanti olsun diye bir kitaba başladım.Ali Çankırılı'nın Sinirlenmeden,Ceza Vermeden,Bağırmadan Çocuklara Söz Geçirme Sanatı.Kitap bittiğinde çözüm bulup bulamadığımı yazacağım :)

    YanıtlaSil
  15. karıştırırken blogu fotoğraf dikkatimi çekti. ne kadar küçükler burda :) çok seviyorum bu üçlüyü. umarım yolları sık sık denk gelir ömürleri boyunca da sıkı birer dost kalırlar :))

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails