27 Haziran 2011 Pazartesi

Yaza giriş



Tatildeki tek icraatım sürücülük dersleri değil tabii ki.Daha önceki bir yazımda kendime verdiğim söz üzere tatilin başlamasıyla benim de hamaratlık günlerim başladı.Lokmalar mı dökmedim,çiğ köfteler mi yoğurmadım.Gerçi lokmayı Dr.Oetker'in un karışımıyla,çiğ köfteyi de makineyle yaptım ama olsun,sonuçta onların hiç biri kendi kendine hazır hale gelmiyor.İşte o noktadaki sihirli eller bana aitti :)

Lokma ilk yaptığım gün çek lezzetliydi.Hem çıtır çıtır olmuştu, hem de hafif.İkinci gün yumuşamış olmasına rağmen Bülent yine de bayıla bayıla yedi.Madem bu kadar harikaydı,bari bir de fotoğrafını koysaydın diyorsanız,koyamazdım.Çünkü bildiğimiz lokma yuvarlak bir şey olur değil mi?Benimkiler değil yuvarlak,herhangi bir geometrik cisme benzer bile olmadı.Uzaylı yaratıklar gibilerdi.Bülent daha insaflı bir benzetmeyle yer elması gibi olmuş dedi.Tarifte ne yazıyorsa hepsini harfiyen yaptım ama bir türlü onları yuvarlak bir hale getirmeyi başaramadım.Ama önemli olan tadı değil mi?İşte o enfesti :)

Geri kalan mutfak çalışmalarım gayet klasik tariflerden oluşuyor.Benim hamaratlığım ancak bu kadar olur zaten :) Yemek blogları bile havalar sıcak diye rehavete girmişken ben dünden saldım tabii her şeyi.

Gündüzler böyle.Artık evin içinde oturulmayacak kadar sıcak olan yaz akşamlarını da yeni aldığımız solar lambaların romantik bir şekilde aydınlattığı balkonumuzda çay yudumlayarak,Deniz'in deyişiyle ıvığ zıvığ yiyip muhabbet ederek geçiriyoruz.

8 yorum:

  1. Sefanız olsun dinlenin bol bol. Havaların ısınması olayına gülümsedim çünkü ankara ısınmıyor:) Hırkayla durabiliyorum bugün 10 derece düştü.
    Ellerine saplık ama tanımlanamayan lokmalarını görmek de güzel olurdu.

    YanıtlaSil
  2. ne güzel ne güzel, Allah muhabbetinizi artırsın.
    hamiş: tatlı kaşığını her seferinde bir kaseye konulmuş yağa batırıp lokma hamurunu alırsanız,ve kızartma yağına oldukça yaklaştırarak bırakırsanız daha bi şekilli olacaktır.Bir de tarçını çok yakıştırıyorum ben lokmaya, hamuruna accık eklemeli diyorum.

    YanıtlaSil
  3. valla ben lokmaları görmek isterdim :)))

    YanıtlaSil
  4. Ebru,Sibel siz yeter ki isteyin şekerlerim.Sırf fotoğraf koymak için ben yeniden lokma yaparım.Bu işe de eminim en çok Bülent sevinir :)

    YanıtlaSil
  5. Büşracığım,aynen dediğin gibi yaptım,yağa batırılmış kaşık falan ama olmadı işte,hatam nerde bilmiyorum.Tarçını da servis yaparken üzerine serptim :)

    YanıtlaSil
  6. Ah evet ,bende lokmaların resimlerini görmek isterdim:)
    Ayrıca yeni bir akım yaratmış olabilirdin belki de,ve herkes sizin yaptığınız gibi yapmaya çalışabilirlerdi :))
    Sefanız bol olsun,keyfiniz daim :)
    balkon sohbetlerinde ıvığ zıvığ yemek gibisi yok hem :))

    YanıtlaSil
  7. Oh oh ohh hamaratmıdır bu hatun nedir!Bende lokmalarını görmek istedim şimdi..Yazın balkon keyfine bayılıyorum :)))

    YanıtlaSil
  8. Krnc,hoşgeldin :)
    Yeni bir akım mı?Çok iyimser gördüm seni :)Gerçi ne abuk sabuk şeyler moda oluyor değil mi?.Benim lokmalarım onların yanında pek masum ve sevimli kalır :)

    Sihirli Güncem,bu yoğun talebe dayanamayacağım ve blog alemini lokmadan soğutacak o fotoğrafları koyacağım sonunda herhalde :)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails