14 Şubat 2011 Pazartesi

Ne pişirsem derdine son


Benim için en zor verilen karardır yapılacak yemeği seçmek. Hatta yemeği yapmaktan daha zordur. Adı konduktan sonra yemeği yapmış bitirmişim gibi bir rahatlık çöker üstüme. Herhalde bir çok kadın da benim gibidir. İşte bugün bu işin çözümünü buldum. Oruç tutmak. Oruçluyken aklına envai çeşit yemekler geliyor, gözünün önünden yıllardır yemediğin lezzetler geçiyor, fikirler pıtır pıtır dökülüveriyor zihnine. Bunun yanına şunu yapayım, çorba da şu olsun, bu yemeğin yanına şu salata çok yakışır diye birden kafanda menüler oluşuveriyor. Bir gün oruç tut, bir hafta ne yemek yapayım diye düşünme. İyi fikir, değil mi ?

Bu arada herkesin mevlid kandili mübarek olsun, günahlarımız affolsun, dualarımız kabul olsun . . .

Haşiye : Fotoğraf, yarın bizim sofrada olması planlanan Ev Cini'nin inegöl köftesi. Bir kere yapmıştım daha önce, enfes oluyor. Tavsiyeler tavsiyesi  :)

10 yorum:

  1. Düşünmek cidden sinir bozucu. Bir de şirketle paralel gider ya yemek o da ayrı sorun 1 hafta aynı şeyi yiyor gibi:)

    YanıtlaSil
  2. Biz kadınların en büyük derdi sanırım:) Allah'a şükür ki bunu düşünebiliyoruz Yüce Rabbim olmayanlara da nasip etsin..
    Senin de Kandilin mübarek olsun canım.

    YanıtlaSil
  3. ooofff..süper görünüyor...ayyy..canım çekti bak akşam akşam...

    YanıtlaSil
  4. ben de aç olduğumda harikalar yaratabilirim:)

    YanıtlaSil
  5. Allah kabul etsin canım

    YanıtlaSil
  6. Ebru,bizim de okulun pansiyonunda yemek çıkıyor.Haftada bir gün pansiyonda nöbetçiyim.Orda yemek hoşuma gidiyor benim,hem de bir sre sonra evde yapmak için fikir veriyor :)

    YanıtlaSil
  7. Neşelihaller,inegöl köfteyi seviyorsan dene derim.Biraz zahmetli ama gerçek inegöl köfte lezzetinde.

    YanıtlaSil
  8. Çakıltaş,yalnız değilmişim,sevindim.Yemeyi seven tek kendimim sanacaktım nerdeyse :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails