27 Nisan 2011 Çarşamba

Dizi dizi maddeler



Gözlemlerime göre blog yazarları konu mim oldu mu üç gruba ayrılıyor.

1) Mimseverler.Bulur bulmaz cevaplayanlar hatta hızını alamayıp kendi mimini kendi üretenler.
 2) Mimlerle arasında bir sorun olmayan ama zamanla ve hafızayla sorunu olanlar.Böylelerinin bir mimi cevaplayabilmesi için öyle çok zaman geçer ki bazen mimin varlığını bile unuturlar.
3) Mimsevmezler.Mim kelimesine alerjisi olup mimlenmeyi kendine hakaret edilmiş gibi algılayanlar.Hatta bu hislerini bloglarına "mim sevmezük" pankartları asacak kadar yoğun yaşayanlar.

İşte ben ikinci gruba dahil olanlardanım.Unutma aşamasına geçmeden İçimizdeki karnaval'ın ve İkiz annesi'nin şu andaki ruh halin nedir sorusunu cevaplayayım istedim.



Şu anda ve hatta şu günlerde kendimi aynı resimdeki kadıncağız gibi hissediyorum.Sizin de

- Her gün okula girdiğinizde sizi kapıda "Yazılımızı daha okumadınız mı hocam?" diye karşılayan yüzlerce öğrenciniz olsa
- Yüzünüzü gördüğü her dakika "Anne,oyuuuun" diye mızırdayan bir oğlunuz olsa
- Eşinizin işten dönerken kurduğu ilk cümle "Açlıktan ölüyorum,evde yemek var mı?" olsa
- Önümüzdeki iki hafta her akşama bilmemne kursu,Pazar gününe veli toplantısı,Cumartesi gününe yurtta nöbet koyan bir müdürünüz olsa
- İçindeki tüm sitem ve ihmal edilmişlik duygularını bastırmaya çalışsa da yine de dayanamayıp "Bir akşam gelseniz artık,çok özledik sizi" deyip duran bir anneniz olsa
- Çevrenizde ziyarete gidilmesi gereken doğum yapmış,hasta olmuş bir sürü arkadaşınız,akrabanız olsa.Ve siz ziyarete gidinceye kadar ailenin ikinci bebeği bile doğuyorsa
- Bunca şeyin arasında "Şöyle kafama göre takılmak istiyorum,keyfimce" diye her şeyden kaytarmaya çalışan bir iç sesiniz olsa.Hatta bu ses içinizde bas bas bağırsa
- Ki daha günlük rutinleri hiç yazmıyorum

Siz de kendinizi böyle hissetmez miydiniz?

21 yorum:

  1. Özlemcim ben 1 ve 2nin karışımı oluyorum sanırım. bazen hemen cevaplarım ve bazen de unuturum ama mimseverlerdenimdir :)

    yazdıkların konusunda haklısın. kim öyle hissetmez ki? :)

    YanıtlaSil
  2. Ben 2 ve 3'ün karışımıyım:) Aynen dediğin gibi hissederim zaten de öyleyim:)

    YanıtlaSil
  3. allahtan yüzü açıkmış resmin. sahi nasıl nefes alıyorsun bu tempo içinde?

    YanıtlaSil
  4. Canım ben de Tibetin annesi gibi 1.ve 2.nin karışımıyım:)
    Çok yoğunsun çok zor Allah kolaylık versin sana bu koşturmada yanıtladığın için teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil
  5. ahh canımm ben de benden beteri var mı ola ki şu blog dünyasında demiştim varmış:)
    bu mime ben epey kalabalık bir resim grubuyla yanıt verdim geçenlerde.seninki tek resim ama 12den vuruş oldu.
    çok yoğunmuşsun biraz azalması lazım bu yoğunluğun.motive ol yaz yanıbaşında.17 haziran okullar tatil.yazılı mazılı derdi,toplantı sorunsalı biter.kocaya biraz mutfak yolu göster.oğlana da şu linkteki şarkıyı son seste dinlet:)
    http://www.izlesene.com/video/ebru-gundes-ben-insan-degilmiyim/437850

    YanıtlaSil
  6. zormuş işin hakikattende.:(valla resim çuk oturmuş ne diyeyim.ben de 1-2 oluyorum:))

    YanıtlaSil
  7. Süper anlatmışsın arkadaşım...Sınav soran öğrencilerden nasıl kaçacağımı bilemiyorum , bazen okula maskeyle mi gitsem acaba diye düşünüyorum...
    Evde iki çocuk var , bir herşeyi anlamayan biride anlayıpda ısrarla büyümeyen..Bende de prangalar var , zindan da gibiyim.seni görünce içimi dökesim geldi..
    Mim hikayesini ne güzel anlatmışsın.ısrarla kaçanlarıda anlamak lazım .Ben ön yargısızım hatta konusunu beğendiğimde üstüme alınıp cevaplayacak kadar da rahatım...Hep aynı konular etrafında dolanmaktansa ufkumuzu açmakta fayda var , diyorum...Laf ağzıma dolandı mı konu böyle uzadıkça uzuyor.Çok öptüm...

    YanıtlaSil
  8. halini çok güzel özetlemişsin allah güç kuvvet versin senin gibi çalışan anne kadın eşlere :)

    YanıtlaSil
  9. Haklısın Özlem'ciğim, tüm yazdıklarında. Ama hayat ve insan nasıl da değişken olabiliyor değil mi bazen? Bu şikayet ettiklerimiz kimi zamanda şükür sebeplerimiz oluveriyor. Mesela, çok şükür annem ulaşabileceğim bir mesafede ya da çok şükür, oğlumun gelişimi normal gidiyor, çok şükür çalışacak bir işim var (hem de en kıymetlisinden) vs vs.
    Diyeceğim şu Özlem; Allah sıkıldığımızda yardım elini uzatacak birisini göndersin, kalbimizi ferahlatsın, şükür edeceğimiz nimetlerini artırsın inşallah. Sen hepimizin halini özetlemişsin madde madde.

    YanıtlaSil
  10. bende ikinci gruba giriyorum maalesef güzel bir tespit olmuşda yazınızı okumak çok yorucuydu benim için zor bitirdim gerçekten bukadar yoğunmusunuz ?allah kolaylık versin çok zor işiniz gerçekten

    YanıtlaSil
  11. Tibetin annesi,bırak mimi,ben bazen mutlaka yazmalıyım dediklerimi,çok güzel hatıralarımızı bile zaman aşımından unutuyorum.Neyse,yaz tatiline az kaldı,o zaman bol bol vaktim olacak inşallah.Öğretmenliğin en güzel yanı yaz tatili değil mi zaten :)

    YanıtlaSil
  12. Ebrucum,biliyorum sen benim halimden anlarsın.Hatta senin durumlar benimkinden bile zor gibi görünüyor yazdıklarından anladığım kadarıyla.

    YanıtlaSil
  13. Küçük Mucizem,sahi ben farketmemişim,kadının yüzü açık değil mi?İyi ki,iyi ki ...

    YanıtlaSil
  14. İkiz annesi,ne demek,zevkle canım benim :)

    YanıtlaSil
  15. Sitare,şarkı seçimi on numara,tabii anlayana ;)

    YanıtlaSil
  16. Sezobigo,böyle yazınca daha zor gibi göründü bana da hakikaten.Halbuki yaşarken kabullenişten mi neyse doğal gelmeye başlıyor zaman zaman.

    YanıtlaSil
  17. İlknurcuğum,uzat canım uzat,okumak zevkli oluyor :)
    O evdeki ikinci çocuk bir de benim yerime şikayetlenmese.Ama sağolsun yine kendisi,bu kadar şeyi yüklenmiş kadıncağız,bari şikayetlenme kısmını da ben üstüme alayım diyor sanırım.Görev paylaşımı bu olsa gerek :)

    YanıtlaSil
  18. Çocukça yaşamak,amin canım,hepimize :)

    YanıtlaSil
  19. Buse,ne kadar güzel,ne kadar farklı bakmışsın duruma.Yorumunu okuyunca kendimden utandım.Her zaman olaylara böyle farklı yönden bakabilen,o anda benim ıskaladığımı bana gösterebilen bir arkadaşım olsun istemişimdir.Sen bana lazımsın yani anlayacağın :)

    YanıtlaSil
  20. Necla,hoşgeldiiin :)
    Sağol güzel dileklerin için :)

    YanıtlaSil
  21. Estağfirullah Özlem, utandım ne demek, asıl sen öyle yazınca ben utandım. Bak yüzüm bile kızardı inan ki :) öpüyorum.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails