13 Kasım 2011 Pazar

Baş rol


Tatil diye bir film var,bilirsiniz,Kate Winslet,Cameron Diaz falan oynuyor.Filmi bilmemek mümkün değil çünkü zırt pırt televizyonda gösteriliyor.Hiç televizyon izlemeyen ben bile televizyonun olduğu odadan geçerken sayısız kez karşılaştığıma göre bu filmle,kanalların elinde kalan yegane film bu olmalı diye üzülmeye başlayacağım nerdeyse.Neyse,kanalların haline ah vah etmek için yazmıyorum bu yazıyı,geçelim.

Geçenlerde bir gün oturma odasına kucağımda bir sepet katlanmayı sabırla bekleyen çamaşırla girdim.Baktım,halihazırda açık olan kanalda yine bu film,tüm güzelliği bacaklarına toplanıp geri yerine hiç bir şey kalmamış olan Cameron Diaz şımarık şımarık konuşuyor.Filme gıcığım ama kumanda da uzakta,hiç kalkıp alasım gelmedi.Mecburen bir yandan çamaşır katlayıp bir yandan izlemeye başladım.Zaten böyle her karşılaştığımda 5 dakikasına,10 dakikasına baka baka filmi baştan sona izledim sayılır.

Sadede geleyim.Yaşlı bir adamla - adam senarist sanırım- sohbet eden Kate Winslet'e adam şuna benzer bir şeyler diyordu : "O kadar güzelsin ki,baş rolde oynamalısın ama gördüğüm kadarıyla sen kendini ancak yardımcı rollere layık görüyorsun." Adamın bu sözüyle salak bir herif için duyduğu aşk acısından serseme dönmüş Kate Winslet'in aklı başına geliyor ve şu hayat dersini çıkarıyordu : "Evet,herkes,kendi hayatının baş rolünü oynamalı." Çok mu sıradan?Ama duyduğumdan beri sık sık bu cümleyi düşünüyorken yakalıyorum kendimi.Hayatımın baş rolünde miyim,yoksa yardımcı rollerle,ucundan kıyısından yaşaya yaşaya ömrümü tüketip gidiyor muyum? 

17 yorum:

  1. gene ne de güzel yazmışsın,senin twitterın yok mu:(faecin var mı?ekliyceeem:DDD

    YanıtlaSil
  2. Yok Prettycim ya,hiç biri yok.Şu bloga zor vakit ayırırken o işlere hiç bulaşmayayım diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Ben pek silik bir figüranım, başrol kapmaya çalışıyorum, ezik, silik hayallerim var bu konuda, kimselerden habersiz.. rezil bir haldeyim yani:)

    YanıtlaSil
  4. Of ÖZlemimmmm alttaki sure.. Allah bize yeter elbet!

    öperiiiimm

    YanıtlaSil
  5. hımmm felsefe her yerde!
    burun kıvırdığımız filmde bile;)

    YanıtlaSil
  6. Evet,herkes,kendi hayatının baş rolünü oynamalı."
    Sadece bu cümle işçin bu film izlenir, sevgiyle ...

    YanıtlaSil
  7. Çevremizdekleri (eş,aile,çocuk vs.) düşünerek yaşamaya çalışırken sanırım başrol bir hayal bizlere...

    YanıtlaSil
  8. Bir aralar kendimi bırak figüranı kendi hayat oyunumda seyirci sanıyordum. Zaman içinde figüranlığa terfi ettiğim oldu ama aslında kim "Hayatımın tüm ipleri benim elimde" diyebilir ki?

    YanıtlaSil
  9. Filmi çok severim izlerken dinlendirir ve beraberinde bir çok şeyi düşündürtür bana.

    Evet hangimiz hayatımızın baş rolündeyiz?Hangimiz kendi sahnemizde figüranlık yapıyoruz?

    bilmiyorum ki..

    YanıtlaSil
  10. ... sanırım başrolde olduğumuz halde, kendimizi yardımcı rollerde sanıp, yönümüzü adam gibi çizemiyoruz. yani ben öyleyim en azından...

    YanıtlaSil
  11. Müminecim al benden de o kadar.Öyle olmasam bu yazıyı yazacak kadar düşündürmezdi beni zaten bu cümle değil mi?

    Ayet müthiş değil mi?Her derde deva...

    YanıtlaSil
  12. Çakıltaşım sorma,o kadar aşağıla aşağıla,sonra içinde geçen bi diyaloğa günlerce kafa patlat.Yine de bu filmi sevmiyorum,sevmeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  13. Özlemciğim,cümleyi duydum da ne oldu ki,gene figüran gene figüran... :)

    YanıtlaSil
  14. İkiz annesi,ancak bekar kadınlar mesut olacak öyleyse :)

    YanıtlaSil
  15. Selencim,tabii haklısın,kimse böyle bir iddiada bulunamaz da bazen de çok ezik hallerdeyim gibi geliyor bana ya.Koş koş koş,günlük gailelerin peşinde,vardığın yer yine aynı,hep aynı.

    YanıtlaSil
  16. Yıldız,ben kesinlikle başrolde olmadığımı biliyorum.Benim hayatımın filminde oğlum başrolde,kocam başrolde ama ben değil.

    YanıtlaSil
  17. Sibelcim,karışık mevzularmış bunlar.Hem düşün düşün nereye varacak ki insan,yaşadığın yine aynı hayat olduktan sonra.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails