28 Aralık 2011 Çarşamba

Uyku saatine bakışınız değişecek !


Yıllardan beri uyku saatini masalsız atlamayız biz. Annesi gibi Deniz'in de kitaplara müthiş bir ilgisi var. En büyük cezamızdır bizim işlediği suça karşılık o gün masal okumamak. Her gece 2 masal okuruz ve genelde her gece "bir tane daha oku,lütfeeen..." ısrarlarıyla noktalanır. Bu tabii bir anne için çok hoş bir duygu,çocuğunun kitapları sevmesi falan ama bazen fenalık da gelebiliyor. Yüksek sesle boğazın acayip hallere girene kadar oku, aynı kitabı dön dön defalarca oku ...

Ama bir kaç ay önce yaptığımız bir keşif uyku saatlerini benim için de iple çekilen saatler haline getirdi : PITIRCIK. Goscinny'nin yazdığı,Sempe'nin resimlediği Pıtırcık Serisi öyle eğlenceli,öyle tatlı ki şiddetle ve kesinlikle her anneye tavsiye ediyorum. Hatta siz de benim gibi geceye kadar sabredemediğinizden kitabı çocuğunuzdan gizlice alıp bir köşede okurken bulabilirsiniz kendinizi. Goscinny ismi tanıdık gelmiştir belki. Hani Red Kit'in ve Asteriks'in yazarı. Bu bile ne kadar kaliteli ve güzel bir kitapla karşılaşacağınızın garantisi zaten. Gerçi kitabın hitap ettiği yaş aralığı 8-11 olarak belirlenmiş ama 6,5 yaşındaki Deniz de, 34 yaşındaki annesi de kitaptan çok keyif aldıklarına göre o yaş aralığına hiç aldırmayın siz. Almayı düşünenlere serinin ilk kitabı Küçük Pıtırcık'tan başlamalarını öneririm. Kitaplar birbirini takip etmiyor ama ilk kitap karakterleri daha net tanıtıyor.


Okuma saatlerimizi zenginleştiren kitaplardan biri de çok sevdiğim Ebru'nun tavsiyesi olan Samed Behrengi'nin Küçük Kara Balık'ı. Hüzünlü bir sonu olsa da çok güzel,çok anlamlı,çocuğunuza yıllar içinde her okuyuşunda farklı zenginlikler katacak bir kitap. Teşekkürler Ebru'cum :)


8 yorum:

  1. A, ben de gitmeden alayım inşallah Pıtırcık serisini.. öperim :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler. hemen bakıyorum D&R'ın web sayfasından.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. benimkinin kitaplara ilgisini henüz yükseltemedim ama alayım dursun yine de. bir gün gelirde okumak isterse bulunsun :)

    YanıtlaSil
  4. pıtırcık serisine bayılırım. isimler filan harikadır, lüplüp, tıngır, toraman...çok başarılı bir çeviri!

    küçük kara balık ise çocukluğumun kitabı. marcel ayme de önerebileceğm bir yazar...(suluboya kutuları, yağmur yağdıran kedi,...vs.) çok komik!

    YanıtlaSil
  5. Ay ne hos anlatmissiniz, ben de cocuklarima uykuya gecmeden kitap okumaya bayagidir ara vermistim. Sayenizde yeniden baslayacagim. Ben de bu seriyi istiyorum, buralardan herhalde internet yolu ile temin edebilirim. Cok heveslendim dogrusu. Tesekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Açıkçası bu aralar ben kitap okuma modunda olmadığımdan akşamları masalsız geçiştiriyorum. Ama napim sızıyorum resmen. Kızım da Deniz gibi tek masalla tatmin olmuyor. Ama silkelenmem lazım. Pıtırcık tavsiyeni aldım gidiyorum Özlemcim.

    YanıtlaSil
  7. Alınacakalr listeme ekledim Özlemciğim..
    Çocuğu hafta bir kütüphaneye taşıya taşıya kitap kurdu yaptım...En sevdiği hediye bol resimli kitap oldu :))))
    Deniz'in de seviyor olması çok güzel...İnşallah çocuklarımız bu sevgiyi ömür boyu sürdürür :)

    YanıtlaSil
  8. umarım kitaplarla arası hep iyi olur Deniz'in...
    mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails