28 Şubat 2011 Pazartesi

Bir bilene soralım

Önceki yazımı annemin konu hakkındaki görüşleriyle noktalamak istiyorum. Benim sevgili annem der ki - yeni değil, evlendiğimden beri ara ara hatırlatır - "Erkek için önemli olan evin ne kadar temiz olduğu, senin ne kadar para kazandığın, sofraya iki değil beş çeşit yemek çıkardığın falan değildir, onlar için asıl önemli olan başka şey .O yüzden bu işleri mükemmel şekilde yapacağım diye kendini helak etme,kendine bak.Evde, kocanın yanında her zaman bakımlı, şık ol, makyajsız, soluk soluk gezme ortalıkta, hiç bir şey yapamıyorsan bir ruj sür, yüzüne renk gelsin ve en önemlisi neşeli, canlı, hayat dolu ol."

Peki ben bu nasihati dinliyor muyum? Hayır. Peki annem kendi hayatında bu nasihati uygulamış mı? Hayır. İkimiz de anemiğiz, ikimiz de çabucak yoruluruz, benim zor bir mesleğim var, annem emekli olana kadar çok daha uzun mesailerle çalıştı. Yani annem önceleri, ben şimdi olmak üzere ikimiz de akşam eve gelip "Offf, çok yorgunum"  nidalarıyla kendimizi kanepeye atan insanlarız. O yüzden biz doğru yolu bulduk ama uygulamaya koyamadık, belki yorgun olmayan başka birilerinin işine yarar diye yazayım dedim :)

14 yorum:

  1. Ben de uygulayamıyorum:) Koltuktan yatağa gidiş süresinde iki kelam edebiliyoruz hatta çu sıra:)

    YanıtlaSil
  2. Sevgili annen ne güzel de söylemiş..Hepsine katılıyorum.Uygulayıp uygulamamak önemli değil,önemli olan doğru yolu bulmak.Bende ara ara uygulamaya koyuyorum bu yolu:))

    YanıtlaSil
  3. bunları yapıp yapmamak bizim hayatımızı etkilemiyor, benim eşim her halimle bana yapışık.. böyle zahmetlere giren bayanlarada üzülüyorum annelik ve ev hanımlığı zor zaanatken birde çalışıyorsa birde kocasını memnun etmek için uğraşsın dursun of ki ne off hayat zor be arkadaş

    YanıtlaSil
  4. kelin ilacı olsa kendi başına sürermiş diye boşuna dememişler yani :P

    aman yani, al benden de o kadar, eve yorgunummmm nidalarıyla giriyorum her akşam. hem o benim için süslensin!

    :))))

    YanıtlaSil
  5. Bu aralar hastalıklardan vakit bulamasam da ben de uygulamaya çalışıyorum bu yolu:)

    YanıtlaSil
  6. Betul,hoşgeldin.Bu arada,ne kadar hoş bir blogun var :)

    YanıtlaSil
  7. Ebrucuğum,dönem döenm bizde de öyle oluyor.Ben yorgunsam o iyi,ben iyiysem o yorgun,bazen de ikimiz birden yorgun :)Bizim tek avantajımız ikimizin de öğretmen olması.Yaz tatillerinde en azından birlikte ve dinç olabiliyoruz :)

    YanıtlaSil
  8. Sihirli Günce,en azından İlhan Uçkan'ın tavsiyelerinden daha mantıklı,değil mi?

    YanıtlaSil
  9. Seldacığım,çok şanslısın bilmem farkında mısın :) Aslında zor,haklısın ama bazen de şöyle düşünüyorum,dışarı çıkarken,işe giderken gayet özen gösteriyorum kendime.Aynı özeni benim için en kıymetliye,eşime de göstermeliyim.Üstelik ben kadınken bile hoş,bakımlı hatunlara bakmaktan zevk alıyorum,tabii ki eşim de aynı zevki hatta daha fazlasını alıyordur.O halde bana baksın,başkasına değil ;)

    YanıtlaSil
  10. Tibetin annesi,seni okudukça ben niye rahatlıyorum acaba :))

    YanıtlaSil
  11. İkiz annesi,oy kıyamam sana.Kıymeti biliniyordur umarım :)

    YanıtlaSil
  12. benim canım annemde hep "erkekler gündüz iş gece cümbüş ister" derdi.ama süslenip püslenip evde oturmak bana komik gelir tamam yaptığımız özel anlar varda her zamanda olmaz tabi :)))))))

    YanıtlaSil
  13. kendini 'helak' etme kısmına harfiyen uyduğumu söyleyebilirim:)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails