24 Şubat 2011 Perşembe

Erkekleri Kullanma Kılavuzu

Bugün İlhan Uçkan'ın Erkekleri Kullanma Kılavuzu kitabı geçti elime. Şöyle bir bakayım dedim, dayanamadım bir geceliğine ödünç alıp eve getirdim. Bir erkeği elde etmek için mi dersiniz, seçtiğiniz adamı nikah masasına oturtmak için mi dersiniz, nihayet imzayı attırdıktan sonra istediğiniz kıvama sokmak için mi dersiniz, ne ararsanız her numara var kitapta.

İlk aşamalar artık beni ilgilendirmediğinden " Bir koca nasıl adam edilir " le ilgili kısımları okudum genelde. Malum yarın vereceğim kitabı, lüzumsuz bölümlerle oyalanmamalı.

Neler yok ki bu kitapta. Erkekleri parmağında oynatmak için çeşit çeşit oyunlar, ağlama oyunu, iletişim-sizlik oyunu, üzgün somurtma oyunu, aldatılmayı engelleme taktikleri, tehdit oyunu, daha bir sürü bir sürü. Mesela bu tehdit oyununda her zaman savurup durduğumuz tehditleri (ki ben hiç yapmam) öyle bir tarzda ortaya koymalıymışız ki "İki gülücük, bir mıncık yaparsan bunu bir özür olarak kabul edebilirim ve yapacağımı yapmaktan vazgeçebilirim"i hissettirmeliymişiz.

Aldatılmayı engelleme taktiklerinden biri adama hiiiç çaktırmadan kilo aldırmakmış mesela. Öyle bir tipsiz hale gelmeliymiş ki zavallı sizden başka birinin ilgisini çekme ihtimali azalsın. Dikkat ihtimal sıfırlanmıyor, sadece azalıyor. Paralı bir adamsa şayet niyeti bozmuş kadınlar tipe mipe aldırış etmiyormuş çünkü.

Bir de telefonu ardarda ve defalarca adamın suratına kapatma taktiği var ki ben bunu yaparsam değil kocamn kalbini fethetmek, bir daha suratını bile göremeyebilirim :)

Kitapta daha çok numara var ama okudukça bir süre sonra irrite olmaya başlıyorsunuz. (Benim için öyle oldu en azından) İlişki, evlilik, sevgi bu mudur, oyunlar, düzenler, taktiklerle hangi samimi sevgi atmosferi oluşur diye soruyorsunuz kendinize. Karşılıklı güven, ilgi, emek değil midir sevgi derken yoksa şu kocalarını kendilerine kul köle eden kadınların gizli sırrı bu mu çelişkilerine gark oluyorsunuz.

Ne yapmalı şimdi bilmiyorum ki, oyun, taktik kelimeleri çok itici geliyor ama kocacığımın beni çoooook sevmesini istiyorum. Offf,kafam karıştı . . .

Haşiye : Ne düşünüyorsam, kendimi tanıyorum ben, istesem de hiç numara yapamam. Bir kütüphane kitap okusam bu konuda,o anda ne hissediyorsam sadece onu yansıtırım dışıma. Adam olmaz benden. Yine de çok sevsin beni ama, lütfeeeen . . .

25 yorum:

  1. ne numaralar ne numaralar....ya adama kilo aldırdıktan sonra onu ben de beğenmezsem? ay yok..ben beceremem numara mumara..ben içinden geldiği gibi yaşayanlardanım...öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  2. Bunların hiçbirini beceremem. Bu tür kitaplarda hep yazarın özel hayatını merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
  3. Kitabın yazarının ilişkisi nasıl acaba? Eşi yada sevgilisi ona kendi taktiklerini uyguluyor olmasın.

    YanıtlaSil
  4. Aman yok numaralar bana göre de değil.Numarayla adam olacaksa zaten olmasın canım :))
    Bu sefer ben kafayı yerim bu adam gerçekten beni seviyor mu yoksa yaptıklarım yüzünden mi böyle diye diye tırlatırım yavaştan:)

    YanıtlaSil
  5. kitabı evlenmeden önce bende almış ve okumuştum acıkçası biraz saçma gelmişti bana.bir kadının tavsiyeleri kaç rkeğin üzerinde etkili olabilir ki en azından ben öyle düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  6. ay bana daral geldi daha sen ilha vs derken kadının tipi geldi önüme.. cilveli, edalı bir kadın.. pöfff biz bu halimizle yapmaya kalksak dediklerini gülünç oluruz be özlemim:)

    YanıtlaSil
  7. benim de kalemim değil oyun falan yapmak da... sen kocanın seni az sevdiğini falan mı düşünmeye başladın ne oldu? :))))) sen kocanı sev, o da seni sevsin işte :))))
    (al birini vur ötekine misali, hoş ben de aynen senin gibi düşünüyorum ya, neyse :P)

    YanıtlaSil
  8. Neşelihaller,düşünüyorm da,onun kilosu,tipi falan artık benim için hiç önemli değil.Nasıl olursa olsun ben onu yine severim.Ama o da böyle
    mi düşünür onu bilemem tabii.Bakımsız,şişman,çirkin bir şey olsam onun için farkeder belki.

    YanıtlaSil
  9. Ebrucuğum,ben de düşünüyorum bunu.Kendi hayatlarında yazdklarının hiç birini başaramamış da olabilir bu tip kitapları yazanlar.Sadece iyi bir pazarlamacıdırlar belki.

    YanıtlaSil
  10. İkiz annesi,değil mi beni olduğum gibi sevsin,cilveli kadn rolü yaptığım için değil.

    YanıtlaSil
  11. Çocukçayaşam,evet haklısın,önerilerin bir çoğu pek saçma.Ourken keyifli ama karşındaki insanın üzerinde denenmeyecek şeyler.Peki o erkeği parmağında oynatanlar hangi yöntemleri kullanıyor,bir bilebilsek :)

    YanıtlaSil
  12. Mümineciğim,ben isimden bilememiştim ama eve gelip internetten fotoğrafını görünce hatırladım kadını.İçten gelmeli o cilveler falan,sonradan eklenince çok eğreti geliyor bana da.O da Allah vergisi bir nimet belki.

    YanıtlaSil
  13. Tibetin annesi,onun sevgisinde bir değişiklik yok aslında ama daha fazla sevse fena mı olur?Ne kadar severse sevsin hep daha fazlasını isteyebilirim ben :)
    Bir de sen onu sev,o da seni sevsin lafına inanmıyorum ben.Niye bu kadar çok mutsuz aşık var ki o zaman dünyada?

    YanıtlaSil
  14. Annelili,işte incelemeye değer bir soru.Bu kadın neyi ne kadar başarıyor ilişkisinde bilmiyorum ama en azından çok para kazanacağı bir iş bulmayı başarmış.Bir de yazar yapamasa bile bunu yapan kadınlar var.Yani biriler başarıyor ama nasıl?

    YanıtlaSil
  15. Ay ne entrika dolu kitapmış , fettan bir bayanın eline geçerse vay o erkeğin haline...İçindekileri merak ettim , erkekleri ele verdiğine göre bir dip notu vardır belki :)))

    YanıtlaSil
  16. böyle bir klavuza gerçekten ihtiyacım var onları anlamakta hakkaten zorlanıyorum.=/

    YanıtlaSil
  17. ama sizin sevginiz karşılıklı. diğerlerinden farkı da burada zaten... ;)

    YanıtlaSil
  18. Canım bende bir mimin ve ödülün var kabul edersen sevinirim:)

    YanıtlaSil
  19. İlknur,bulursan bir bak kitaba istersen,sonunda neler düşüneceğini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  20. CMOS,yalnız değilsin,merak etme,arkanda büyük bir kadınlar ordusu var :)

    YanıtlaSil
  21. Tibetin annesi,umarım dediğin gibidir.Sonuçta karşındakinin aklında,kalbinde neler var bunu bilmen mümkün değil.

    YanıtlaSil
  22. İkiz annesi,çok sağol canım beni düşündüğün için,en kısa zamanda cevaplayacağım,söz :)

    YanıtlaSil
  23. bir ara Tv de proğram bile yapmıştı bu kitabın yazanı...
    yazar demeye dilim varmıyor!

    ilişkiler için reçete olabileceğine inanmıyorum,hepimiz farklıyız ve her ilişkinin dinamiği farklı bence:)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Cepaynası,senin deyiminle bu kitabın "yazan"ını daha önce tanımıyordum.Sadece arada ekranlarda görmüşlüğüm vardı ama uzmanlık alanı nedir,ne konuşur hiç bilmiyordum.Bu kadar işlek bir mevzusu olduğundan benim gibi kırk yılda bir televizyon karşısına geçen birinin bile gözüne çarpabilmiş demek ki.Ayrıca sana katılıyorum.Sadece bu kadın için değil,genel olarak kişisel gelişim tarzı kitap yazanların hiç birini ben gerçek bir yazar olarak kabul etmem.Çoğu sadece iyi bir pazarlamacıdır bence.Sattıklarının da bir işe yaradığına daha hiç şahit olmadım.

    YanıtlaSil
  25. Özünde olmayanın sözünde de olmaz,yani iinsanin icinden gelmeyeni,yapısında olmayanı,direk veya dolaylı yaptırmaya çalışsan da,bu sadece geçici ve oyalayici bir sürec olacaktır.insan karakterinde sadece rötuşlar yapİlabilir ama aslı daima gercek olanıdır.Belki de en mantiklisi değiştirme şekillendirme çabasına girilmeyecek biriyle birlikte olmaktır.Hepsi bu..

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails