11 Şubat 2011 Cuma

Evlilik,annelik ve ben üzerine

Kocamın en büyük hayali bir albüm kapağında bas gitarist olarak isminin geçmesi. Ütopya da diyebiliriz belki. Gerçekleşir mi ki? Tamam onu seviyorum ama beni zerre kadar enterese etmiyor bu hayal. Hatta hiç hoşlanmıyorum bazı akşamlar bir cafede canlı müzik yapan arkadaşlarının yanına gidip sırf zevk için çalmasından. İnsan eşiyle aynı hayalleri paylaşmıyorsa yolunda gitmeyen şeyler mi var demektir evliliğinde?

Oğlumun en büyük hayali ise sürekli, kesintisiz bir şekilde kendisiyle oyun oynamam. Tamam onu seviyorum,  her gün bir sürü oyun da oynuyoruz. Ama bazen gerçekten hiç bir işim olmasa da oyun oynamak istemiyor canım. İnsan çocuğunun hayallerini fırsatı olduğu halde gerçekleştirmiyorsa anneliğinde bir sorun mu vardır?

Benim hayalimse . . . Yok, düşünüyorum düşünüyorum gerçek bir hayal bulamıyorum. Üniversite zamanlarımda vardı hayallerim, oyunculuk dersleri alırken tiyatro sahnesinde olmak, tezhip yaparken sergiler açmak gibi. Ama şimdi kalmamış. Ufak tefek şeyler var, bir gün uygun ortam olursa diye beklediğim. Onun dışında tek arzum, küçücük dünyamda, evimde, ailemle huzurlu bir şekilde geçirmek yaşamımı. İnsan hayalleri olursa ve onların peşinden koşarsa mı gerçekten mutlu olur?

9 yorum:

  1. Hayaller farklı olabilir tabiki bu sorun olduğunu göstermez.Ama hayallerinin olması hayata tutunduğuna dair güzel göstergedir.İnsanın çocuğu olunca dünyası çocuk doğrultusunda değişiyor bu halin belki ondandır...

    YanıtlaSil
  2. hah tamam sevgililer günü hediyesi olarak sanal bir albüm kapağı yapılır ve hediye edilir o zaman : )
    kendi hayallerine birşekilde tutunmalı insan ufacık tefecik başlamalı hayal kurmaya olmadan olmuyormuş gibi geliyor : )

    YanıtlaSil
  3. İlknur,umarım öyledir.

    Mine,ne güzel bir hediye fikri bulmuşsun,ben bunu hiç düşünmemiştim.Hevesini geçireceğini sanmam ama... :)

    YanıtlaSil
  4. sanırım biraz kafalar karışık,umarım geçici bir dönemdir.zira bende çoğu zaman yalnız kalmak ve hiç birşey yapmak istemem ama kızım ve eşim buna tabikide izin vermez.hayaller farklı farklıdır.sen elmayı seviyorsun diye elmanında seni sevmesi gerekmez.eşin seviyor diye onun hayallerini sevmek zorunda değilsin ama saygı duymak zorundasın buda evliliğin sürdürülmesin önemli bir nokta....sevgiler

    YanıtlaSil
  5. eşinin hayallerini paylaşmaman bir sorun olduğunu göstermez ki..benim eşimin hayali de eve köpek almak..ama ben kanımın son damlasına kadar savaşıyorum onun bu hayaliyle...çünkü köpek içeri ben dışarı..o kadar diyeyim...ama senin de içinde bir yerlerde sakladığın bir hayalin vardır be arkadaşım...onu bulup çıkar ve peşinden git derim...

    YanıtlaSil
  6. Ne anneliğinde ne de eş olmanda bence sorun yok. Sadece farklı bireyler olmamızla ilgili. Eşimle ortak noktamız sadece çocuk gibi ama uyumlu yaşarız kimse diğerinin hayallerine ve zevklerine karışmaz, müdahale etmez. Farklılıklar bence daha da kuvvetlendiriyor ilişkileri. Aynı olsak sıkıcı olmaz mı?
    Ha oyun konusunda tamamen katılıyorum bi uzaklaş 2 dk kafamı dinleyim dediğim (içimden) anlar o kadar çok ki bazen.

    YanıtlaSil
  7. Çocukçayaşamak,bizde kartlar açık.Ben hoşlanmasam da sırf o mutlu olduğu bir şeyi yapsın diye hiç karışmıyorum.Ben kendi hobimle uğraşmak istesem de kocam buna tepki gösterse kendimi esaret altındaymış gibi hissederim herhalde.O da benim hoşlanmadığımı ama kendisinin mutluluğu için saygı gösterdiğimi biliyor.Yani herkes birbirinin duygularından haberdar.Sadece aynı zevkleri,hayalleri paylaşsak,aynı şeylerden heyecan duysak daha mı mutlu olurduk acaba diye düşünmeden edemiyorum.

    YanıtlaSil
  8. Neşelihaller,aslında ben mutluyum böyle.Kısaca da yazdım zaten,çok değişik ilgi alanlarım oldu önceden.Belki bundan sonra da olur.Ama ben şimdi bile isteye böyle yaşıyorum.İlla orjinal bir şey yapmak zorundaymış gibi hissetmiyorum kendimi.Basit isteklerim olabilir ama gerçek isteklerim onlar.Ama ilerde zaman ne gösterir bilemem :)

    YanıtlaSil
  9. Nehir İda,zaten sorgulamayla bir yere de varılmıyor aslında.Ne gelirse onu yaşayıp gidiyorsun bir yerde.Aynılıkların da,farklılıkların da kendine göre güzellikleri var,onu bulup çıkarmak önemli olan belki.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails