22 Şubat 2011 Salı

Mutlu Prens - Gururlu Anne


Oscar Wilde hayranıyım ben. Yıllar önce ne olduğuna tam bakmadan sırf  Wilde yazmış diye Mutlu Prens'i almıştım. Meğer çocuk kitabıymış. İlerde Deniz'in olsun diye kitaplığa kadırmıştım. İleri dediğim günler meğer bugünlermiş. Her akşam Wilde okuyorum Deniz'e artık. Resimsiz bir kitap,konular da bugüne kadar okuduğumuz kitaplardan ağır. Ama çok seviyor Deniz. Öykülerin altında yatan derin manaları tam kavrayamasa da konuyu gayet güzel anlıyor. Öyküler uzun olduğundan bir seferde okuyup bitiremiyoruz tabii. Kaldığımız sayfaya ayracını bir güzel yerleştiriyor ve ertesi gün devam ediyoruz. Bu da Deniz için bir ilk. Wildesever bir oğlum olduğu için gururlanmakta haksız mıyım?

27 yorum:

  1. ne kadr güzel, sabırla bir sonraki günü beklemesi, benim kızım resimlerine bakım konuyu anlıyomuş, tamam anne ben anladım artık diyor :)

    YanıtlaSil
  2. İda da okudu çok olmuştu almıştık. Ben Samed Behrengi de önereceğim şiddetle. (Okumadıysanız beraberce)

    YanıtlaSil
  3. ayh unuttum çok haklısın tabi ki:))

    YanıtlaSil
  4. kitap ve okuma alışkanlığını şimdiden edinmesi harika
    haklı gurur :)))

    YanıtlaSil
  5. Haklısın hem de pek çok.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzell , Wilde ın bir çok kitabı var çocuklar için.İlkokuldayken ,öğretmenimiz sınıfta okurda bizlere...Hala kulağımdadır ilk öğretmenimin okuduğu satırlar...

    YanıtlaSil
  7. haklısın cidden ne diyeyim... ben de severim wilde, bakalım bizim çılgın ne yapacak?

    YanıtlaSil
  8. haksız olur musun hiç...kızım Nazım'ın Sevdalı Bulut'unu eline alınca sevinçten deliye dönmüştüm....

    YanıtlaSil
  9. Ben de küçükken "Küçük Prens"i okuyup çok anlayamamıştım ama yine de hoş bir anısı kalmıştı. Bence Deniz için de öyle olur. kitap sevmesi ne güzel!

    YanıtlaSil
  10. çocuklar birazda bizim sevdiğimiz veya sevmediğimiz şeylerden etkileniyorlar.umarım benim kızımda bir kitap kurdu olur.daha 1.5 yaşında şimdilik resimli ufak kitaplara bayılıyor bir sürü aldık bakıp bakıp resimdekilere isim uyduruyor...arabalar düt düt,kediler pisi vs...

    YanıtlaSil
  11. Filizciğim,çok şeker.Hakikaten ne gerek var uzun uzun okumaya,resimler her şeyi anlatıyor hem de daha zevkli,di mi ama :)

    YanıtlaSil
  12. Nehir İda,sağol canım sorumu yanıtsız,beni mahzun bırakmadığın için.Behrengi okumadık hatta ilk kez duydum ismini.Önerini en kısa zamanda dikkate alacağımdan emin olabilirsin :)

    YanıtlaSil
  13. Aynur,teşekkürler.Devamı gelir umarım :)

    YanıtlaSil
  14. İlknur,ne harika bir öğretmeniniz varmış.Ben öğrenciliğim boyunca Wilde gibi ne bileyim Kafka gibi yazarları bizle tanıştıran bir öğretmenle karşılaşmadım.Varsa yoksa ucuz,mutaassıp,klasik Türk yazarlar.

    YanıtlaSil
  15. Çakıltaş,senin gibi bir annesi varken o "çılgın" çok daha harika şeyler yapacaktır eminim :)

    YanıtlaSil
  16. Neşelihaller,ne güzel bir his o anda yaşanan değil mi :)

    YanıtlaSil
  17. ne kadar tatlı birlikte kitap okumanız en önemlisi de sevmesi okumayı
    maşallah

    YanıtlaSil
  18. Alkım,haklısın,net olarak bir şeyler hatırlamasa da bu yaşta kaliteli yazarlar okuması ilerde mutlaka seçimlerini etkileyecektir diye düşünüyorum ben de.Bilincin altı mı olur üstü mü olur artık neyse bir yerlere bir iz bırakmak önemli olan :)

    YanıtlaSil
  19. Çocukçayaşamak,şimdi öyleyse ilerde mutlaka sevecektir bence,tabii siz de bunun için çaba sarfederseniz.Deniz'in arkadaşlarından bazıları küçükken hiç ilgilenmezlerdi kitaplarla,şimdi de dinlemek istemiyor diyor anneleri.Halbuki Deniz minik bir bebekken de çok severdi kitapları,şimdi de masal okumadan katiyen uyumuyor.

    YanıtlaSil
  20. Küçük Kara Balık dersem hatırlayacaksın:)
    Ama bence bütün öykülerin olduğu kitabı al tek kalemde hatta ben anlatmıştım galiba ama eski basımdı o şimdi yenisini de aldım tek tek de var. Hem büyüklere hem küçüklere inanılmaz ama.

    http://nehirida.blogspot.com/2010/05/ozgurluk-mucadelesini-kac-yasnda-yapyor.html

    YanıtlaSil
  21. Ne diyeyim.Aynen başlıktaki gibi prens mutlu,anne gururlu:)
    Denizin kitap sevmesi çok güzel gerçekten..

    YanıtlaSil
  22. Mineciğim,kitap sevmesi çok mutlu ediyor beni.Umarım zamanla değişmez.

    YanıtlaSil
  23. Nehir İda,evet,Küçük Kara Balık'ı biliyorum.Demek ki yazarına hiç dikkat etmemişim.İlk kitap alışverişinde mutlaka alınacak efendim :)

    YanıtlaSil
  24. Sihirli Günce,haksız değilim yani di mi? :)

    YanıtlaSil
  25. nasıl okumak istedim,büyüsün de zeynebim,o da dinler mi acaba beni böyle yumuşak...çok özendim size,maşallah özlemim...

    YanıtlaSil
  26. Prettycan,dinlemez mi,sabret çok az kaldı,göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor zaman.Ya da sabret yerine hiç acele etme mi demeliydim?

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails