2 Şubat 2011 Çarşamba

Notlar ve düşler


Son okuduklarımı ölçüyor değerlendiriyorum.İşte 5 üzerinden alınan notlar:

Suskunlar- İhsan Oktay Anar- 3
Güzeldi ama bir Amat'ın, bir Efrasiyab'ın Hikayeleri'nin tadını vermedi.

Foto Sabah Resimleri- Ayşe Kulin- 3,5 tan 4
Bazı öyküler vasatı geçemese de bazıları gerçekten iyiydi.

Dört Mevsim Sonbahar- Ahmet Altan- 3
Yazarın daha iyi kitaplarını okumamış olsam 4 bile verebilirdim.

Sır- Nermin Bezmen- 1
Çocukluğumda beyaz dizi miydi neydi, öyle kitaplar vardı.En uyuzundan ve en ucuzundan  aşk hikayeleri.İşte tam onlardan,sadece biraz daha cafcaflısı. (Kendime hatırlatma: Her tavsiye edilen kitabı alma.)

Bin Dokuz Yüz Seksen Dört- George Orwell- 5
Yıllardır okunacak listemdeydi zaten, keşke elimi daha çabuk tutsaymışım.

Şu güzelim tatil günlerinde hazır dışarılar buz gibiyken aslında istediğim tek bir şey var.Bir kaç gün evde yalnız olsam, her yer tertemiz olsa, uzansam kanepeye, elimde sıcak çikolata gibi iç ısıtan bir şeyler, başucumda kitaplarım, okusam okusam, arada kalksam, biraz buralarda dolansam, sonra tekrar okusam...Kimse bölmeden, başka hiç bir şey yapmam gerekmeden, artık gözlerim yanıncaya, yazıları seçemez oluncaya kadar okusam.Doyuma ulaşır mıyım acaba?

6 yorum:

  1. yoooooooooook, yok ulaşmayız ÖZlemim.. ben ne zaman çok kapansam kitaplara açlığım daha fena artar.. bilmenin farkındalığı heralde içine çeker beni

    YanıtlaSil
  2. 1984'ü ben de hep okumak isteyip ertelemişimdir. Şimdi senin yazını okuduktan sonra listemin üst sıralarına alıyorum bu kitabı:))

    Dört Mevsim Sonbahar'ı da üniversite yıllarında okumuştum. Ama hiç bir şey hatırlamıyorum...

    Ne olacak bu kadar okuyup da hatırlamadıklarımız?

    YanıtlaSil
  3. Mümineciğim,bence de kesinlikle ulaşamayız.Cevabını bilerek yazdım zaten o soruyu.Şimdi aralarda fırsat buldukça 10-15 dakika,bir de gece herkes yattıktan sonra aslında benim de iyice uykum gelmişken okuyabiliyorum.Öyleyken bu kadar tadı damağımda kalıyor.Bir de tadını çıkara çıkara okuyabilsem hiç bırakamam elimden kitapları.

    YanıtlaSil
  4. Ah Alkım,yarama bastın.Aynı dertten ben de muzdaribim.Hakikaten neden okuduklarımızı hatırlayamıyoruz acaba?Derin iz bırakanlar dışında diğerlerini okuduğumu hatırlasam bile ne anlattığı hakkında hemen hemen hiç fikrim olmuyor.Geçen gün kitaplığımı karıştırırken farkettiğim bir kaç kitabım var,düşünüyorum düşünüyorum,onları okuyup okumadığımı bir türlü hatırlayamıyorum.Şimdi okuyacağım bakalım,daha önce de okuduysam bir yerlerinde hatırlarım elbet :)

    YanıtlaSil
  5. Nermin Bezmen'in kurt seyit li kitaplarını sevmiştim...sır...yarım bıraktığım bir kitap(yarım kalmış kitap bırakma adetim yok oysa)...okuyamadım...
    ve bezdim bu yazardan:))

    YanıtlaSil
  6. Yalnız değilmişim demek Cepaynası,çok sevindim :) Ben de yarım bırakamam kitapları ama Sır hak ediyordu gerçekten.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails