26 Mart 2011 Cumartesi

Not defterimizi açalım bakalım

Yine not verme zamanı.
Bu sefer kitapları değil yazarlarını görelim istedim.
Merak ederim ben okuduğum kitabı yazan nasıl biri diye.Bir tek ben mi böyleyim acaba?


Kar-Orhan Pamuk-5 üzerinden 5

Son kitabı dışında tüm kitaplarını okudum Pamuk'un.Kar,içlerinde en akıcı,en devamı meraklı beklenenlerdendi.



Şah ve Sultan-İskender Pala-5 üzerinden 5

İyi bir kurgu kaliteli bir dille birleşip bir de insana daha önce hiç bilgisi olmadığı Alevilik gibi bir konuda biraz da olsa fikir veriyorsa daha ne istenir.



Piraye-Canan Tan-5 üzerinden 2

Canan Tan hakkında hep iyi şeyler duyup nasılmış bir de ben bakayım diyerek aldım bu kitabı.Başta epey bir süre gençlere özellikle de genç kızlara yazılmış uyduruk bir roman izlenimi verse de sonradan biraz toparladı.Bir daha Canan Tan okur muyum derseniz,ı-ıh.



Siddhartha-Hermann Hesse-5 üzerinden 2

Bu adamı severim aslında,kitap da nobel falan almış ama konusu ilgi alanıma girmediğinden mi neyse sevemedim seni Siddhartha.



Okul Sıkıntısı-Daniel Pennac-5 üzerinden 3

İşte benim adamım! Okul Sıkıntısı,mesleğimden dolayı hoşuma gitti ama öğretmen değilseniz veya "tembel teneke" sıfatını hak eden bir çocuğunuz yoksa ilginizi çekmeyebilir.Bu kitap için bir iddiam yok ama eğer bir kitapkurduysanız yazarın Gulyabaniler Cenneti'ni, Küçük Yazı Satıcısı'nı ve Silahlı Peri'sini okumak sizi çok mutlu edecektir,eminim.


Uzun Yol Sürücüsü-Burhan Günel-5 üzerinden 1

Kitaptaki bir kaç öykü dışında diğerlerini bitirecek tahammül gücüm yoktu.Bu seninle maalesef ilk ve son karşılaşışımız sevgili yazar.



Hz.Aişe-Reşit Haylamaz-5 üzerinden 5

İyi geliyor böyle kitaplar kalbime,kafama,hayatıma.



Haşiye : Ne zamandır kafamı yoran misafir konusu iki gündür bedenimi yorarak nihayet kabul edildi,bitti.Şu anda çoook yorgun ama tüy gibi hafif hissediyorum kendimi.Üzerimden koca bir ağırlık kalktı sanki.Konuyla ilgili çok değerli katkılarından dolayı sevgili anneme teşekkürü bir borç bilirim :))

10 yorum:

  1. ilgin bir yaklaşım olmuş seninki yazarları sadece kitapların içindeki biyografilerinden takip ederim ama pek düşünmem .bunlar arasında da canan tanı takip ediyorum kitapları sürükleyici geliyor.pirayeyi okudum,gençlere yönelik gibi ama hoşuma gitti.yüreğim seni çok sevdi diye bir kitabı var oda çok sürükleyici.şimdide "iz" çıktı canan tan dan onuda merak ediyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir derleme olmuş canım sağolasın.Canan Tan hakkında hem fikiriz çok basit geldi bana 20 yaş havari gençlere yazmış gibi yazdıklarını beğenemedim.

    Reşit Haylamaz'ın kitabını okumadım ama yazdığı tür aynen senin de dediğin gibi ruhuma iyi geliyor seviyorum o tarz kitapları...

    YanıtlaSil
  3. Ne ara okudun bunca kitabı Özlemim, ezildim karşında.. :)

    YanıtlaSil
  4. Çocukça Yaşamak,belki bir kitapla yazar hakkında karar vermek yanlıştır.Para verip alır mıyım Canan Tan'ı bir daha bilmiyorum ama bahsettiğin kitaplar bir şekilde elime geçerse okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  5. İkiz Annesi,aynı fikirdeyiz demek :)

    Madem sen de seviyorsun o tarz kitapları Hz. Aişe'yi okumanı cidden tavsiye ederim.Çok anlaşılır,çok akıcı,çok güzel..

    YanıtlaSil
  6. Mümineciğim,kitap okumak kadar beni mutlu eden az şey var desem.Bu sene öğleciyim,bunun avantajını kullanıyorum aslında.Gece Bülent'le Deniz'i yatırıp geç saatlere kadar okuyorum.Günün en özlemle beklediğim saatleri o saatler diyebilirim.

    YanıtlaSil
  7. Her tür yazara ait kitap okuyorum ama Orhan Pamuk olunca tüylerim diken diken oluyor.Antipatim var ve ağzıyla kuş tutsa yaranamayacak bana, hoş yaranmak gibi derdi neden olsun ama okuyamıyorum.İskender Pala favorim galiba :)))))))))
    Güzel bir paylaşım olmuş Özlemciğim , sıradakileri merakla bekliyorum

    YanıtlaSil
  8. Orhan Pamuk'a antipatisi olanlar hiç az değil İlknur.Sebebi de malum.Ama ben onun bu fikirleriyle yazarlığını ayrı tutuyorum.Herkes benim istediğim gibi düşünemez ki.Ayrıca okuduğum her yazarla siyasi,dini,milli görüşlerim aynı mı?O zaman hiç bir yabancı,Yahudi,Ermeni bilmemne yazarı okumamalıyım.Neyse,bunlar benim düşüncelerim.Tabii,ondan hoşlanmayanları da anlıyorum ve saygı duyuyorum.

    İskender Pala gerçekten okunmaya değer.Ben onu sadece Divan Edebiyatı üzerine yazdığı kitaplarla tanımış ve çok sevmiştim.Kendini de Divan şiirini de..Son yıllarda yazdığı romanlarsa okur olarak ona bağlılığımı iyice artırdı.

    YanıtlaSil
  9. Şah&Sultan'a ben de tam puan, harikaydı.
    Hz Aişe daha okuyamadan, şehirlerarası yolculukta otobüste kaldı.Aradım şirketi, şimdi garda beni bekliyor, almayı unutmuştum, sayenizde hatırladım, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Büşra,hoşgeldin :)
    Sayfanı dolaştım.Minik bebeğin çok tatlı,maşallah.Üstelik sen de matematikçiymişsin ;)
    Yazım pratikte de bir işe yaradı galiba sonunda.Umarım kitabın yerli yerinde seni bekliyordur.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails