24 Mart 2011 Perşembe

Sevilmek


Deniz'in doğumgününe anneannemle dedem de gelmişti.Normalde annesiyle babasından başka kimseye pek kendini sevdirmeyen,öpüp koklatmayan Deniz,o gün,doğumgününün de coşkusuyla anneannem kapıdan girer girmez koşup boynuna sımsıkı sarılmıştı.O anda hepimiz hem çok şaşırmış hem de çok sevimli bulmuştuk bu sevgi gösterisini.Meğer bu sarılma 90'ına merdiven dayamış (90 sayısı sadece bir tahmin,gerçek yaşını kimseye söylememekte hala kararlı kendisi) anneannem için bizim için olduğundan çok daha fazla kıymetliymiş.Geçenlerde anneme dediğine göre Deniz'den gördüğü sevgi o günden beri yaşama sevinci olmuş kendisine.Durup durup o anı düşünüp mutlu oluyor,kendi kendine gülüyormuş.

Tıpkı Umut'un geçen gün bana hissettirdiği gibi.Geçtiğimiz hafta keyifsiz olduğum bir gün Umut'a telefonda içim sıkılıyor falan demişim.Sonra ben unuttum o telefon konuşmasını,içimdeki sıkıntı da geçti gitti zaten.Ama o unutmamış.Kaç gün sonra sabahın bir vakti bana telefon açıp nasılsın,bir sorun yok değil mi,diye sorunca ilk önce aramasının aslında başka sebebi olduğunu,lafı eveleyip gevelediğini düşünmüştüm.Israrla sorduğum halde sadece nasıl olduğumu öğrenmek için aradığını söyledi.Bunu anneme anlatınca kaç gündür beni de arıyor,ablam iyi mi diye soruyordu zaten dedi.Canım benim.Nasıl duygulandım.Tıpkı anneannemin dediği gibi yaşama sevincim arttı.

Velhasıl sevilmek iyi hissettiriyor,her yaşta,kim tarafından olursa olsun.


10 yorum:

  1. Sevmek kadar sevildiğini bilmekte çok güzel bir duygu.Sevdiklerin ve sevenlerin hep etrafında olsunlar canım:)

    YanıtlaSil
  2. Sevilmek gibisi var mı bu dünyada.Çok güzel anlatmışsın.Yaşama sevincimizi arttıyor sevilmek..Kardeş sevgisi de ayrı güzeldir hani;)Allah sevginizi daim etsin canım;)

    YanıtlaSil
  3. Hep pişmanlığını duydum sevdiğim halde sevdiğimi ifade etmekte aciz kaldığım anlar ve insanlar için.Denizin sarılması hissettirdiklerinin güzelliğini buralara kadar taşıdı. O küçük kollar kimi sarsa yaşama sevinci artar.Ne mutlu sana çok güzel bir çocuk büyüyor.

    YanıtlaSil
  4. insanın en büyük ihtiyacı sevilmekmiş.buda burda ispat edilmiş oluyor:)ne mutlu ki sevilip seviyoruz .çevremizde sevdiğimiz insanlar var çok şükür:)

    YanıtlaSil
  5. hayatta en çok sevdiğim sey " seni seviyorum " demek ve hatta haykırmak.Sevilmeyi beklerken sevdiklerime hislerimi açıyorum.Çok güzel bir duygu insanın sevildiğini bilmesi...Ne mutlu sana...

    YanıtlaSil
  6. Sihirli Günce,sevilmek gibi mutlu edeni yok gerçekten.Hele ki sevdiklerimiz bizi seviyorsa işte o zaman tamam oluyoruz sanki,değil mi?

    YanıtlaSil
  7. Ebru,zaten hepimiz muhakkak çocuğumuzu,kardeşimizi,annemizi,babamızı,eşimizi,dostumuzu çok seviyoruzdur.Ama asıl mesele bunu gösterebilmek sanırım.Bende de var o sendeki halden.Farklı olmak isterdim.Zorlasak değişir belki,ne dersin?

    YanıtlaSil
  8. Sezobigo,ne güzel demişsin.Çok şükür!

    YanıtlaSil
  9. İlknur,ben o dediğini pek yapamıyorum.Bir tek oğluma doya doya ifade ediyorum duygularımı.Ama her zaman isterdim içimdeki sıcaklığı karşımdakine de açık açık hissettirebilmeyi.Ne mutlu sana!

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails