20 Aralık 2012 Perşembe

Bizim evin kokuları



Dışarda kah lapa lapa kar, kah bardaktan boşanırcasına yağmur, ama her halükarda buz gibi bir hava var. Bu günlerde sıcacık evde oturmak kadar güzel bir şey yok. Şimdi hamarat bir yazarın blogunda olsaydınız büyük ihtimalle bahsedilen sıcak ev ortamını daha da şenlendirmek için hamarat yazarımızın döktürdüğü pastaları, börekleri veya örgüleri, elişlerini veya birbirinden cicili bicili objeleri görür, okurdunuz. Ama benim gibi uyuşuk birinin blogunda olunca ancak evi şenlendirecek basit ve zahmetsiz cin fikirleri okuyabilirsiniz. Mesela son günlerde hamur işlerine hiç el atasım yoksa ama evde de "Kurabiyeler fırından yeni çıktıııı!" havası oluşturmak istiyorsam hemen oturma odasındaki lambaderin ampulünün üstüne bir fiske vanilya serpiyorum, bütün akşam ev buram buram vanilya kokuyor. (Saatli maarif takvimi yapraklarının arka yüzlerinde gayet işe yarar bilgiler olduğunun kanıtı, tabii doğacak çocuğa isim seçmeye kadar vardırmamak lazım işi :) Ya da vanilyalı değil de çikolatalı bir tatlı mı çekti canım, hemen yakıyorum çikolata aromalı tütsülerden bir tane, saatlerce havada asılı çikolata kokusuyla yemiş kadar oluyoruz. Tamam, tamam biraz abarttım, tabii ki yemiş kadar olmuyoruz :)

Koku demişken, şu yukardaki muzip adam da benim bal kokulum. Bal kokusu nasıl bir şey ki diyebilirsiniz, zaten ben de bu muzip adamın kokusunu tarif edemem. Bir hafta banyo yapmadığında bile misler gibi kokar mıymış bir insan? Kokarmış. Belki de sadece annelere geliyor o koku, bilemem. Bildiğim tek şey ben ensesinin kuytularına burnumu sokup kokusunu içime doya doya çekerken her tarafımın yapış yapış olduğu. E, bal kokulu dedik, o kadar bal bulaşacak artık, normaldir :)

14 yorum:

  1. Bilirim o kokuları. Bal deresinin kaynağnın adresini vereyim isterseniz. Kulak deliğinin önünden 2,5-3 cm. kadar buruna doğru ilerle. 90 derecelik bir açıyla dümdüz aşağıya doğru in. Çene kemiğini geçince hemen orada. Benim yerime de kokla lütfen...

    YanıtlaSil
  2. Ben de en çok gıdığından o bal kokusunu almayı severim,ampullere vanilya serpmek güzel bişeymiş,denemeliyim,kuzucuk çok tatlı maşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler Bahar :)
      Bir dene bence de, hoşuna gider eminim :)

      Sil
  3. teyzelere de kokuyo..terli bile olsa,hasta bile olsa..oouuuvvv çok güzel kokar ki onlar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teyzelere koksa koksa yarısı kadar kokuyordur :)

      Sil
    2. şöyle yapalım, ben bi anne olursam bi istatistik çıkarayım..Teyzelere ne kadar annelere ne kadar diye :)) tam bi bilimsel araştırma olur.. :))

      Sil
    3. Pek bilimsel geliyor kulağa :)
      Sen anne ol da inşallah anlarsın o zaman yarısı mıymış değil miymiş, bana hak verirsin gibi geliyor o gün geldiğinde :)

      Sil
  4. Kokmaz mı? O gıdısına sokulup daha da derinlere girmek istercesine başını sallayıp içine çekeceksin o kokuyu. Cennet kokulu bu yavrular.

    Ampüle vanilya serpmek. Benim gibi toz almaktan nefret eden birine uymadı. Temizlemem aylarca kalır alimallah :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de temizlemiyorum :)
      Temizlemek aklıma düşene kadar koksun dursun, sakıncası yok :)

      Sil
  5. merhaba yorumunuzda sormussunuz,resımlerdekı ısıltıyı bu programı kullanarak yapıyorum... pixlr.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler gerçekten,hemen bakacağım :)

      Sil
  6. Hımm şu kenardan bakan kediciğe bayıldıımm ben!

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails