8 Aralık 2012 Cumartesi

Çiğ köfteci



Geçenlerde, akşam okuldan çıkıp eve dönerken çiğ köfte alalım dedi Deniz. Benim de işime geldi, evde doğru düzgün bir yemek yoktu, dünden kalanları ısıtıp yedirecektim zaten. İyi, hadi alalım dedim. En yakındaki çiğ köfteciye girdik. Tezgahın başında gençten biri vardı. Bin bir nezaketle karşıladı bizi, güler yüzle sohbet ede ede siparişimizi hazırladı. Bu arada gözü Deniz'in kolundaki GS bilekliğine takıldı, hemen kendi kolundakini gösterdi. Aynı takımı tuttukları anlaşılınca gencin Deniz'le muhabbeti iyice ilerledi. Şakalar, espriler, ikramlar... Paketimizi aldık, bir neşeyle çıktık dışarı. Deniz'in ilk söylediği söz: "Anne, bir daha hep burdan alalım çiğ köfteyi, başka yere gitmeyelim olur mu?" oldu. Bir de ekledi: "Keşke bütün insanlar bu abi gibi olsa." Doğru söze ne denir. Keşke bütün insanlar o abi gibi nazik, güler yüzlü, insancıl olsa, hayat bayram olsa.

Haşiye: Yukardaki şarkı son dönemler Deniz'in favorisi. Sözlerini ezberlemiş habire söylüyor. Şarkı hızlandıkça yetişmeye çalışması çok komik.

8 yorum:

  1. aynı takımı tutmasak ta zevkli çocukmuş deniz. bu şarkıyı ben de çok severim. :)

    YanıtlaSil
  2. Bizim evde de bir çiğ köfteci oğlan var. BAzen şaşırıyorum bu kadar sevmesine. Ağzı yana yana yiyor çiğ köfteleri. Geçen gün yüzmeye gitmeden hemen önce yedi. Çıktığında anne karnım çok fena oldu yüzerken, bir daha yemeyim yüzmeden önce dedi.
    Bakalım resimli günlükte neler olacak?

    YanıtlaSil
  3. özlem öztürk, hoş geldin :)
    Deniz'in ilk çiğ köfte yeyişiydi bu dışardan. Ama o günden beri her gün çiğ köfte diye tutturuyor. Bahsettiğim abiyi mi, yoksa çiğ köfteyi mi çok sevdi artık, bilmiyorum. Bizimki de alırken çok acı olsun diye sipariş veriyor üstelik. Evde gram acı sokamam ağzına, yaygarayı koparır halbuki.

    YanıtlaSil
  4. evet bence de bütün insanlar o abi gibi olsa...olmalı yada :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah Zeynebim, pek umudum yok ama inşallah.

      Sil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails