10 Ağustos 2013 Cumartesi

Bayramın 2. gününden bir kaç kare


Yazları Afşin'e gitmek öyle güzel ki. Bülent'in bir sürü akrabası var orda ve hepsinin de yemyeşil bahçeli evleri var. Tam benlik yani.


Dalından meyve koparıp yiyeceğiz diye Bülent'ten önce ben atlıyorum Afşin'e gitme fikrine.


Şu domateslerin nasıl ama nasıl koktuğunu anlatabilmek mümkün mü acaba? Abidin mutluluğun resmini yapabilirse bu koku da anlatılabilir belki. Gerçek domatesmiş bunlar, saf, temiz. Bizden önceki nesillerden kalma. İstersen inanma. Kokuları daha yanlarına metreler kala burnuna dolduğunda inanmak zorunda kalacaksın nasıl olsa.


Burası Bülent'in babaannesinin evi. Duvarında halı asılı, kanepelerine dantel örtüler serilmiş, her köşesi ayrı alem bir ev.


Bu da babaannenin köpeği Aloş, görüntü ürkütücü ama kendi çok şeker.


8 yorum:

  1. bilmezmiyim o domates kokusuna kim bayılmaz ki :) biz de her gün bahçeden koparıp yiyoruz :)
    mutlu bayramlar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman siz çoook şanslıymışsınız, kıymetini bilin :)

      Sil
  2. Öyle güzel görünüyor ki ben olsam ben de gitmek için herkesten önce atlardım :) Bir de domatesi dalından koparıp yalnızca bir kere tadınca insan bir daha hep o domatesi arıyor, sanırım bağımlılık yapıyor, bir tanesi bile :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaması gereken bir bağımlılık ama, şehirde o domatesten bulmak bir hayal çünkü :(

      Sil
  3. Her bir kare ayrı güzel, nice mutlu bayramlar..
    :)

    YanıtlaSil
  4. Ben de kocadan çok seviyorum onun köyünü dalından şeftali yedim mis kokulu domateslerden yedim dediğin gibi. Herşey çok başka oralarda evler tadlar insanlar. İyi ki varlar

    YanıtlaSil
  5. Afşin bir ilçe ama ilginçtir hemen her ev bahçeli ya da beni götürdükleri kısmı öyle, bilmiyorum. Bir gün bizim ülkemizde de , ,tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi, bahçeli bir evde yaşamak ayrıcalık değil standart olur mu acaba? Her gün hepimizin ayağı toprağa değse, meyvemizi, sebzemizi dalından koparıp yesek, hayvanlar hayatımızın bir parçası haline gelse, insanlarımızın, ülkemizin bu gerginliği de azalır belki ne dersin?

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails