26 Aralık 2013 Perşembe

Çözüm beklemek boş, çözmesi gerekenler kördüğüm olmuşsa


"Gazetelerde şöyle bir haber gördüm: 'Urfa'da berdel verilen Şahe Fidan kocasıyla kavga edip, daha fazla dayanamayarak sığındığı baba evinden gönderilince, bir buçuk yaşındaki bebeğini sırtına bağlayıp, evin banyosunda kendini astı.' Şahe'nin yakınları, 'Bizde evlenen kadının koca evinden ancak cesedi çıkar,' demişler. Dedikleri gibi de olmuş.

Şahe kızım, başka bir yol bulamadın mı kendine? Ah, benim bahtsız kızım, bebeğini sırtına bağlarsan o da seninle gelir mi sandın? Sana ipin ucundan başka çare bırakmayan ülkemde hala neler gündemde bir bilsen. Bir buçuk yaşındaki kara gözlü oğlun, seni çıktığın yolculukta yalnız bıraktı. Artık onu hırsızların ve üç kağıtçıların saygı gördüğü, soytarıların alkışlandığı, işbirlikçi ve onursuzların baş tacı edildiği bir ülke bekliyor"


                                                                      Ercan Kesal
                                                                       Peri Gazozu
                                                            s.90-91

Peri Gazozu'nu yakında yazacağım, şimdilik bu harika kitaptan birkaç satır.


4 yorum:

  1. Geçenlerde evlilikle ilgili bazı hadis-i şerifler okudum. Aynen yazamayacağım ama birisinde; Kızınızı istemediği biriyle evlendirmeyin buyuruyordu Efendimiz (S.a.v.) Bir başkasında ise; Kızınızı evlendirmeden önce kendisine danışın deniyordu.

    Mükemmel bir dinimiz var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle.
      Ah, dinimizi ordan burdan duyduklarımızla değil de doğru bir şekilde öğrensek ve yaşasak ne çok sıkıntımız kendiliğinden çözülecek, hem kişisel hem toplumsal açıdan.

      Sil
  2. Peri Gazozu konusu hakkında yanılıyorum gibi geldi alıntını okuyunca merakla bekliyorum yazını

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok tatlı bir kitap Mine, çok dokunan bir kitap. Okursan seversin bence :)

      Sil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails