11 Aralık 2013 Çarşamba

Eksik kalan yazı, sonu gelmeyen sözler...

Geçen yazdığım yazıda eksik kalan bir şeyler oldu, her istediğime sahibim, her şeyim var çok şükür derken yarım kaldı sanki. Tamamlamasam o yazıyı olmayacak gibi. Yanlış yazdım ben, her istediğime sahip değilim ve esasında çok da şikayetçiyim. Bana verilen nimetlerden değil ama. Kendimden. Yıllardır, çok uzun yıllardır hep isterim, hep kararlar alırım daha farklı bir insan olmak için. Daha çok şükreden, daha çok ibadet eden, O'nu daha çok anan, daha çok seven, tüm yaşamını, yaşamının her anını O'nun isteğine göre sürdüren biri olmak için kararlar alır, sözler verir, tövbeler ederim. Hiç bir zaman da tutamam sözlerimi. Dünyanın telaşları, güzellikleri, çekiciliği hep ağır basar, hep unutturur bana o tövbelerimi. İşte çok bizarım kendimden bu konuda. Artık kararlar almaya, sözler vermeye kendimden bile utanır oldum. Benim derdim kendimle, kızgınlığım kendime. Bu kadar kendime özel, kendime itiraf etmeye bile utandığım duygularımı buraya yazarken, aslında hissettiklerimin çok azını anlatabiliyorum, farkındayım. Ama diyorum ya, bunları yazmasam, önceki yazı, hayatımın sadece bir yanını kapsıyor olarak kalacaktı.

Sana el açıp yalvarmaya yüzüm kalmasa da Rabbim, Senden en büyük dileğim Sen'in rızandır. Sen'in rızana layık olacak bir kul eyle beni. Nefsimin, şeytanın oyuncağı olmaktan kurtar, doğru yola çevir kalbimi. Yalvarırım.

Konudan bağımsız olarak, dualarımız kabul oldu, dün gece yılın ilk karını gördük. Her insan, bilhassa çocuklar kar yağmaya başlayınca heyecanlanır, bu gayet olağandır. Ama Deniz'in heyecanı gerçekten bambaşkaydı dün gece. Gözlerindeki ışık, sesindeki neşe tarif edilemezdi... Çok şükür.

8 yorum:

  1. Sanki yüregimden gecenleri yazmissiniz ömur geciyor ve ben ne bu dünyayi nede ahirete uygun görmüyorum kendimi kocaman bir boşlukta hissediyorum . Rabbim yolundan giden kullarindan eylesin insallah cümlemizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bi dur, bi kendine gel diye sarsmak istiyorum bazen kendi kendimi. Ah o yola dönmemecesine bir girebilsem...

      Sil
  2. Lutfunda sınır yok, diyedir utanmadan kapını çalışlarım...Sen; Senden istenmesini seversin, diyedir eşiğinde diz çöküşlerim... Sevdiklerine imrenişlerim... Layık olmasam da sevmeni isteyişimdir beni... Sen, o daimi görüp gözettiğin kalbimi ve amellerimi... Sadece ve sadece senin rızana yönelt, hayra çevir yönümü, sevgini hissettir yüreğime ve sevindir beni sevginle...AMİN

    YanıtlaSil
  3. Pis Patiler ne güzel yazmış ,,zaman zaman ben de şükrederken utanıyorum !

    YanıtlaSil
  4. Kalbinden geçen bu hisler, dünyaya getirdiğin oğlun ve ona verdiğin kıymet ve öz veride bence en güzel ibadet.
    Umarım gönlünüzdekini yaşarsınız.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım canım, umarım herkes gönlündekini en hayırlı, en güzel şekilde yaşar, teşekkürler :)

      Sil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails