3 Aralık 2013 Salı

Yine şükür, yine şükür...


Bir kaç gece önce bir rüya gördüm. Manalı bir rüya gibi geldi. Hani insan hisseder ya. Hayırdır inşallah diyerek, yorumuna baktım. Büyük bir sıkıntıdan kurtulacağıma işaretmiş. Oh çok şükür dedim, sonra düşünmeye başladım, acaba hangi sıkıntımdan kurtulacağım diye. Nasıl sıkıntılarım vardı ki hayatımda? Bunun üzerine, Hayatımdaki Sıkıntılar isimli bir liste yapmaya başladım kafamda. Vardı tabii sıkıntılarım, çözmem gereken problemlerim ama listede ilk üçe "Ne olacak bu Galatasaray'ın hali?" girince anladım ki çok da ciddi bir derdim, tasam yok benim bu hayatta. Elhamdülillah. (Okuyanlar, burda lütfen siz de bir Maşallah deyin.)

Aynı şeyi daha önce de düşünmüştüm aslında. "Bir kadının doğum yaptığı esnada ettiği dua, Allah'ın izniyle muhakkak kabul olunurmuş." demişti bir arkadaşım zamanında. Hatta ben doğum yapacak bir yakınıma rica ettim, tam doğum sırasında ev alabilmem için dua etti, gündemimizde öyle bir konu yokken çok kısa zamanda ev aldık, diye anlatmıştı. Tam da o sıralar Esracan hamileydi ve normal doğum yapmayı planlıyordu. "Aman Esra, şimdiden rezervasyonumu yaptırayım, sakın doğururken bana dua etmeyi unutma." dedim Esra'ya. "Tabii ederim, ne için dua edeyim peki?" dedi. Bu kadar makbul bir dua anını eften püften bir şey için harcamak olmazdı, gerçekten önemli bir şey için dua istemeliydim. Düşündüm, ben en çok ne istiyorum diye, bulamadım. Ona, "Konuyu daha sonra söylerim, ama yerimi sakın başkasına verme." dedim. O akşam yine düşündüm, yine bulamadım. Özel bir şey istemiyordum ben. Çok şükür, istediğim her şeye sahiptim. (Sahip olduklarımın en güzeli de yukardaki arkadaş :) Tabii ki isteyebileceğim birçok şey vardı ama o kadar da önemli miydi onlar, olmasalar ne olurdu ki? Aklıma istenebilecek en güzel şey olarak huzur geliyordu. Ve huzur öyle sihirli bir kelimeydi ki içine zaten her şey giriyordu. Sağlık, mutluluk, her türlü iyilik, güzellik... Veya bunların hiç biri olmasa da, huzurlu olabilmek en güzel nimet değil miydi? Neyse çok da uzun süre düşünmeme gerek kalmadı, sağlık durumları sebebiyle Esra sezaryenle doğurdu, bizim dua işi de boşa çıktı.

Bu yazıyı yazarken kelimelere döktüğümden kat kat fazla şükürler ettim Rabbime. Ben hak etmeden, bunca güzellikleri bana sunduğu, beni hiç bir şeye muhtaç bırakmadığı için. Umarım her anıyla, her haliyle "şükreden"lerden olmayı da nasip eder.

Yalnız, bu arada, ciddi ciddi soruyorum: Ne olacak bu Galatasaray'ın hali? Aslında bu konuyu düşünmek, bu konu hakkında konuşmak cidden sinirimi bozuyor artık. Yazdıkça daha da sinirleneceğimi biliyorum, o yüzden içimden taşıp gelen bir sürü şeyi buraya yazmayacağım. Yalnız bir kaç kişiye bir çift sözüm var: 

Oyunculara diyorum ki "Öldünüz mü oğlum, bu nasıl bir ruhsuzluktur?"

Teknik direktöre diyorum ki "Go home Mancini!"

Ünal Aysal'a diyorum ki "Yönetim istifa, yönetim istifa, yönetim istifa..."



6 yorum:

  1. Hahaha Özlem güldürdün beni sabah sabah. Demek ilk üçe Galatasaray girdi. :) Şaka bir yana Allah bozmasın, mutluluğun huzurun daim olsun inşallah. Ben duada hiç maddi bir şeyler istemedim hayatımda, ev araba alayım gibi duaları çirkin buluyorum hatta, dediğin gibi sağlık ve huzur olmadıktan sonra ne kıymeti var malın mülkün, isterse 10 tane evin olsun. Allah insanı-ı kamil olmayı nasip etsin, bu dünyada istenebilecek en iyi şey bu bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de dualarımda para, mal, mülk istemek aklıma bile gelmez. Biraz hırssız bir yapım var, ondan da kaynaklanıyor sanırım, ki benim kadar hırssız olmak iyi bir şey mi o da tartışılır. Ben böyle yazınca çok zenginiz de gamsızlığım ondan sanılmasın. İki öğretmen nasıl bir hayat sürerse öyle hayatımız. Sadece o maldan, mülkten çok daha önce gelen şeyler var benim için.

      Ayrıca en güzel dualardan birini de sen etmişsin, amin canım benim :)

      Sil
  2. Maşallah Özlemcim maşallah. Allah gani gani huzur versin sana. Bu akşamın en süper postu ilan ediyorum bu yazıyı :)))

    YanıtlaSil
  3. Amin canım, çok teşekkür ederim :) İltifat benim boyumu aşmış biraz ama mutlu etti mi? Etti :)

    YanıtlaSil
  4. Huzur dedin ya canım...gerçekten ihtiyacımız olan en güzel şey bence de HUZUR..onun içinde sağlıkta var, mutlulukta, neşede,başarıda...bir sürü güzel duyguyu içine alıyor..
    Hepimizin huzuru daim olsun arkadaşım. .☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin, inşallah canım, hepimizin huzuru daim olsun, dualarımız en hayırlı şekliyle kabul olunsun...

      Sil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails