2 Ocak 2011 Pazar

Dost

Bir dost istiyorum.Öyle bir dost ki,rahat olayım her daim yanında,rahatlayayım.En gizli hallerimi,üzüntülerimi,günahlarımı anlatabileyim çekinmeden.Yargılamadan,suçlamadan dinlesin beni .Endişelenmeyeyim bunu anlattığımda gözündeki imajım ne hale gelir diye.Onun tarafından sevildiğimden,onun için her halükarda değerli olduğumdan emin olayım.Sadece dinlemekle kalmasın,çözüversin kalbimdeki düğümü,her yeri sis duman içinde zannederken ben,açık yollar gösterebilsin bana,huzurlu diyarlara götüren.Farklı açılardan bakmayı bilsin meselelere,gözümdeki at gözlüklerini çıkarsın mahir parmaklarıyla.Hakkı söylesin,hayırlı olanı işaret etsin,O'nun tarafından çok sevildiğimi,yaptığım her yanlışa karşılık O'nun merhametinin sonsuz kere daha büyük olduğunu hatırlatsın bana.Alıştığım,bildiğim cümlelerle değil ama.Şaşırtarak,ya evet ben bunu nasıl unuttum cümleleri kurdurarak bana,yapsın bu işi.Aydınlatsın,huzur versin ta kalbimin derinliklerine.Huzur aksın kelimelerinden,huzur yayılsın bulunduğu ortama.Kötülüklerden sakındırsın beni.Sözleriyle değil halleriyle.Zorlamadan,ezmeden,akıl vermeden,büyüklenmeden.Her ihtiyaç duyduğumda çekinmeden arayabileyim,yanına gidebileyim,rahatsız eder miyim,bu da sıktı artık der mi diye korkmadan.Sıkabilirim çünkü bazen ben,kendimden bile sıkılıyorum zaman zaman.15 yıl önceki dertlerime,hedeflerime,falan bakıyorum.Pek farkı yok şimdikilerden.15 yıldır çözemiyorum kimi çelişkilerimi.15 yıl önce de kendimle ilgili aynı şikayetlerim vardı,15 yıl sonra da var.Ben kendime çok kızıyorum bu yüzden.Ama o kızmasın bana.Tutsun yavaşça elimden,yanında bir desteğin olsa çözerdin sen bunları desin,sonra da açsın-açalım düğümleri teker teker.Acımasın ama bana,hiç hoşlanmam acımayla bakan gözlerden.Normal görsün halimi,herkesin her işi çok mu yolunda zannediyorsun,onlar da senin gibi,sadece imtihan oldukları kulvarlar farklı desin.Desin ki ben de kendime acımayayım,kendimi suçlamayayım.
Ne deniyordu böyle insanlara,evet buldum,hayırhah.Hayra sevkeden.İstiyorum diye başladım ama yanlış oldu ihtiyacım var benim bir hayırhaha,gerçekten.Hayalini bile zor kuruyorum ama bunun,gerçekte olabilir mi acaba?

14 yorum:

  1. ben böyle bir dost biliyorum ama biz vefasızız....

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar vefasız,ne kadar nankör olsak da bize yine dost olur mu sence yoksa bu çok nefsi bir düşünce mi nghnca?Asıl ihtiyacım olanın O'na yakınlık olduğunu biliyorum ama Mevlana'nın sözüne rağmen defalarca tövbelerimi bozup yine kapısına gitmekten utanıyor,çekiniyorum artık.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar vefasız ne kadar nankör olsak da her defasında yargılamadan bıkmadan,saat sınırı olmadan,uyuyorum benim de kendime göre,bu kadar da olmaz demeden,bize katlanabilecek üstelik çözüm olacak,hem kalbine hem aleme sözü geçecek başka biri mümkün değil,dost veya eş ararken ilah arıyoruz biz..Tüm hayal kırıklıklarımız bundan.Sabredemiyoruz.Her dostluk emek ister,en iyi arkadaşlarımızla nasıl başlarız,bir mesaj,bir kahve,bir saat konuşma,git gide artan dozajlarla artar dostluk.Biz öyle yapmıyoruz Allah a,azıcık rahatımız yerine gelsin,bir alışverişe bir yemeğe bir uykuya bırakıveriyoruz...O yine de kabul ediyor,her şeye rağmen..
    Çok etkilenmiştim bir hadis,kulunun hidayet bulmasına,günahından tevbe etmesine Allah,bir sahrada devesini ve onunla birlikte her şeyini kaybetmiş adamın,devesini geri bulduğunda sevindiği kadar sevinir.Bu biz anlayalım diye..Biz her şeyi oyuncaklarımızla ölçüyoruz ya..Ama var sen hesap et,kim o dostu aramıyor ki özlem..

    O armakla bulunmasa da,bulanlar ancak arayanlardır.Allah kendisinden nasibimizi bol etsin.Arattığına göre bulduracak inşallah,hepimize...

    YanıtlaSil
  4. Tüm hayal kırıklıklarının gerçek dosta uzak kalışımızla ve fani insandan ilahi özellikler bekleyişimizle ilgili olduğuna çok katılıyorum. Bir de iyi dost zaten, Allah için sever, Allah için uyarır. Allah'ın hoşuna gideni yapmazsan kızar, kendi nefsi için değil. İnsanlara dostluk konusunda da bir söz okumuştum. İyi dost bulmaya değil iyi dost olmaya çalış diye. O dosttan biz olabilirsek, biri de sanki gelir bizi bulur gibime geliyor hep. Allah buldurur...

    YanıtlaSil
  5. Ah! Özlemim... :( yandı içim.

    Benden öte benden ziyade misali, dosttan öte dosttan ziyade ama gel gör ki... nasıl oluyor da gamsısız bu denli, nghnca'nın dediği gibi vefasız? şükürler olsun ki o çok Rahman, çok Rahim.. kuşatıcı, affedici.. bnim son zamanlarda dilime pelesenk olmuş duam: düştüğümde kaldır beni! yürekten çağırınca gelmez mi ki? ama gene vefasız, gene gamsız..

    YanıtlaSil
  6. ben varım!

    ;)

    demek istiyorum...

    komik olur mu,saçma bişey mi söylemiş oldum ben şimdi diye düşünmeden...

    evet,ben varım...

    varım işte...

    senin sesini duymam gerek!

    YanıtlaSil
  7. Özlem, inşallah diyorum her ikimiz adına da

    YanıtlaSil
  8. var tabii, inan var. olur neden olmasın, bu hayatta her şey öncelikle istemekten başlamıyor mu zaten? yürekten ihtiyacın varsa eğer, çok geçmeden çıkar karşına... :) ama yine de unutmamak lazım ki,sadece istemek değil, görmekte lazım, bazen bakıp görmeyebiliyoruz, kaçırma! :)

    YanıtlaSil
  9. nghnca,söylediklerin ne kadar doğru,ne kadar beni anlatıyor.Bu hadisi hiç duymamıştım,çok hoşuma gitti.En samimisinden tövbeler gerek şimdi.

    YanıtlaSil
  10. Evet evet Hilalciğim,aynısını ben de düşündüm.Ben nasılsam çevremdekiler de öyle insanlar olur sonuçta.Etraftan ne bekliyorsak önce kendimiz onu yapmalıyız.
    Aslına bakarsan senin kıskançlık filtreleri yazın bana bu postu yazdırdı.Her şeye farklı açılardan bakman,olumluya götüren yolları görmen senin gibi bir dosta ne kadar ihtiyacım olduğunu hissettirdi bana.

    YanıtlaSil
  11. Mümineciğim,ne güzel demişsin.Her şeye rağmen O öyle Rahman,öyle Rahim ki.O'na hakkıyla kulluk yapabilenlere ne mutlu.

    YanıtlaSil
  12. Prettyciğim sen zaten öyle özelsin ki benim için.Hani o şarkıdaki gibi,görmesek de konuşmasak da seninle kalplerimiz yakın.Ah bir de mesafeler bu kadar uzak olmasaydı :(

    YanıtlaSil
  13. Buse,ben de içten bir inşallah diyorum.İkimiz ve dileyen başka herkes için.

    YanıtlaSil
  14. Tibet'in annesi,öyle inanarak var demişsin ki artık ben de inanmaya başladım.Sanki belli bir yaştan sonra yeni dostluklar elde edilmezmiş gibi geliyordu bana ama dediğin gibi neden olmasın.Gönülden istedikten sonra verecek olana hiç bir şey zor değil ki zaten.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails