23 Ocak 2011 Pazar

Kavga seslerinin hissettirdikleri


Alt katımızda kavga gürültü eksik olmayan bir aile oturuyor.Adam kadına,kadın adama,ikisi birden çocuklara bağırır çağırır halde oluyorlar sık sık.Dayak da var anladığım kadarıyla.Anlamamam mümkün değil zaten,sesleri öyle bizim evin içinde ki.Şu anda da kavga sesleri,çığlıklar,ağlamalar geliyor.O kadar huzursuz oluyorum ki onların kavgasını dinlerken,duymamak için müzik açıyorum yüksek sesle ama nafile...Sanki kavga eden bizmişiz gibi içim kararıyor.Üzülüyorum.Evin içinde ne kadar mutsuz olduklarını,evin dışına ne kötü bir görüntü sergilediklerini düşündükçe onlar için çok üzülüyorum.Ve çok korkuyorum.Evimde,eşimle,çocuğumla huzurlu olmak her şeyden önemli bence.Ya o huzuru kaybedersem,ya böyle kavgalara tutuşursak biz de,ya Deniz böyle şeyler yaşarsa bir gün diye çok korkuyorum.Alt kattakiler de istemiyordur muhakkak bunları yaşamayı diyorum.Ya bir gün biz de...Ne yapmalı korkulandan emin olmak için?Çok şükretmeliyiz herhalde şu andaki huzurumuz için öncelikle ve dua etmeliyiz,hem de çok.Aklıma gelenler bunlar...

20 yorum:

  1. Ne diyelim, Allah herkese evinde huzur versin...

    YanıtlaSil
  2. Sadece 1 kez annemle babamın kavgasına tanık oldum haftalarca gizli gizli ağladım ayrılacaklar diye. Oğlumun yanında sesimizi yükseltmeyiz hiç. Çocuklar fena etkileniyor.

    YanıtlaSil
  3. O ortamda büyümek zorunda kalan çocuklara üzüldüm en çok.Onların hiç bir günahı yokken böylesi sahnelere tanık olmaları hatta dahil olmaları çok üzücü:(
    Çok şükür halimize diyorum ben de mutlaka ki onlar da bu durumdan rahatsızdır ama düzeltmek adına adım atmaları önemli olan.Maalesef ki yarın ne olacağını hiç birimiz bilemeyiz ama bu tür tatsızlıklardan kaçmak sanırım elimizde.
    Halimize tekrar binlerce kere şükürler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Allah yardım etsin, huzur afiyet versin o aileye.. içim cız etti okurken, hele o çocukların ruh halini düşünemiyorum!

    YanıtlaSil
  5. Kim bilir neler yaşanıyor o evin içinde değil mi, allah yardımcıları olsun, karısına el kaldıran erkeklerde dışarı çıkıp erkeğim diye geziyor ya en çokta buna kızıyorum, zavallı yaratıklar ne diyebilirim ki böylelerine :(

    YanıtlaSil
  6. Nehir İda,haklısın,her evde olur tartışmalar,huzursuzluklar mutlaka.Ama o küçücük çocukların dünyasında basit bir tartışma bile çok büyük endişelere sebep olabiliyor.Çok dikkat etmeli..

    YanıtlaSil
  7. Ben de en çok onlara üzülüyorum zaten İkiz Annesi.Dayakla terbiye mi olur yahu.Hayvana bile dayak atılmaz,bırak insana..

    YanıtlaSil
  8. Dekorapsuwasyon,Allah herkesin evine,hayatına huzur versin.Uzaktan bu kadar iç karartıyor,ya onları yaşayanların hali nasıldır?

    YanıtlaSil
  9. Filiz,sorma,en irrite olduğum şeydir çözümü şiddette bulan erkek tipi.Haklısın,aslında tam zavallılar.Var mıdır içlerinde dönüp özeleştiri yapan acaba?

    YanıtlaSil
  10. en çok da o evde yaşayan çocuklara üzülüyorum.

    YanıtlaSil
  11. merhabalar..
    blogunuza tekrar bayıldım,geriye dönük önceki sene hazirana kadar okumaya ulaştım.bol bol yazmanızı temenni ediyorum..
    özellikle inancınızdan bahsedişiniz,bunu yazmaktan -çoğu insan gibi- çekinmeyip utnamayışınız,ibadetleriniz ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi yazmanız beniçok mutlu etti..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Anne kaleminden,en çok acıyı o minikler çekiyordur zaten,belki ne olduğun ble anlamıyorlar,hayatı bu zannediyorlardır.

    YanıtlaSil
  13. Nilmoon,yorumun,eski yazdıklarımı okumak için vakit ayırman,değer vermen beni nasıl mutu etti anlatamam.Yorumunu gördüğümden beri yüzümde bir gülümsemeyle geziyorum.Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Bir evlilik nasıl başlarsa öyle devam eder bence , temelinde sıkıntı vardır.Bağırmak yerine dinlemeyi deneseler çocuklarıda çok zarar görmez...Çocuğuna vereceği zararı ciddi anlamda bilen kişiler böyle kavgalar yaşamamaya çalışır ayrıca..Umarım sorunları çözülür ve sukünet içinde yaşarlar ..En azından çocukalr bunu hakediyor...

    YanıtlaSil
  15. En çok çocuklara üzülürüm...
    Onlarda kavgacı sorunlu bireyler olucak ileride...

    YanıtlaSil
  16. o huzursuzluk yansıyor malesef :( herkes mutlu olsa

    YanıtlaSil
  17. İçimizdeki karnaval,koca koca insanlara akıl da verilmiyor maalesef.Kendi akıllarını kullanmaya başlasalar keşke..

    YanıtlaSil
  18. Esinciğim,okullarda görüyoruz,sorunlu öğrencilerin çoğu huzursuz,sorunlu ailelerden geliyor.Bazılarının çıkardığı sorunlarsa kabullenilebilir sınırları aşıyor ne yazık ki.Allah korusun,hepimizin çocuklarını..

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails