26 Kasım 2012 Pazartesi

İsyan edesi geliyor insanın


Bir kaç gün önce okuldan bir arkadaşın abisi vefat etti, kalp krizinden. 60 yaşındaymış, 3. kalp krizi. Arkadaşa taziyeye gittiğimizde çok üzgündü tabii ki ve de çok kızgın. Abisi fenalaştığında ambulans çağırmış, devlet hastanesine götürmüşler. Kabul etmemiş hastane hastayı, yerimiz yok demişler. Öyle ufak tefek bir hastane de değil üstelik, daha yeni yapıldı, devasa bir bina. Ama yokmuş yerleri, yalvarmış yakarmış hastanın yakınları, olmamış. Bu arada hasta fena halde, acilde yaptıklarıysa sadece bir ağrı kesici. Bakmışlar ordan umut yok, almışlar tıp fakültesine götürmüşler. Yine aynı laflar, yerimiz yok, Antep'e, Adana'ya götürün falan. Bizim arkadaşın eski bir öğrencisi çalışıyormuş tıp fakültesinde, onu aramış bulmuşlar. Onun sayesinde birden yatak bulunuvermiş. Tabii bu arada saatler hastaya hiç bir müdahale yapılmadan boşa geçmiş.Bir hafta yatmış hastanede, sonunda da işte acı haber.

Devlet hastanesinde çalışan tanıdıklardan duymuştuk hastanenin tam kapasite Suriye'den gelenlere çalıştığını, Türk hastadan çok Suriye'li hasta olduğunu. O koskocaman hastanede acil durumdaki bir hasta için yer olmamasının sebebi bu demek ki. Yardım mı etmiş oluyoruz şimdi, insanlık görevimizi mi yerine getirmiş oluyoruz? Onlara gösterdiğimiz insanlıksa kendi insanımıza bu yaşattıklarımız ne acaba? Yardım iyidir mutlaka ama altyapın, imkanların ölçüsünde yaparsın yardımı. Kendi vatandaşını öldürmecesine yardım etmişsin, ne anladım ben bundan. Tıpkı altyapı olmadan yeni yeni eğitim sistemlerine geçip çocukları, gençleri heder ettikleri gibi. Akıl almıyor hakikaten, akıl almıyor.



4 yorum:

  1. bu nasıl şeydir böyle? insan hayatı ne kadar ucuzladı ülkemizde. yazık.. allah ellerine düşürmesin.. :(

    YanıtlaSil
  2. Başı Bozuk romanında ki Elenora'ya çok benziyor tarzınız. Daha önceden söyleyen oldu mu? Söylemişlerdir kesin (:

    YanıtlaSil
  3. Aaa, hayır, söylemediler. Daha doğrusu o romanı ilk kez duyuyorum. Çok merak ettim ama şimdi. İlk fırsatta bulunup okunacak :)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails