15 Ocak 2013 Salı

Börek rüyası

Son dönemlerde keşfettiğim harika bir börek tarifi var. Yıllardır güzel bir peynirli tepsi böreği tarifi arar, çeşit çeşit reçeteleri dener ama yine de hayal ettiğim böreğe kavuşamazdım. Fırında bir coşkuyla kabaran böreklerim çıkarttığımda yamyassı olur, beni hayal kırıklığına uğratırlardı. Ya da bir hevesle pişirip tezgaha koyduğum tepsideki böreğin yağ gölünde yüzdüğünü görür, daha yemeden içim kalkardı. Bunca yıllık denemelerden sonra nihayet aradığım böreği yenilerde buldum. Sofra dergisinin yayınladığı yemek kitabında yalancı su böreği diye geçiyor. Pratik, kabaran ve kabardığıyla kalan, hakikaten de su böreği tadında nefis bir börek.

İşte geçenlerde rüyamda sabaha kadar bu börekle uğraştım. Hem de sırf sizler için :) Rüyamda kendimle tartışıp duruyorum, bir ben diyor ki, "Bu kadar güzel bir böreğin tarifini kesinlikle blogda paylaşmalısın, belki senin gibi arayıp duran birinin karşısına çıkar da bir işe yararsın." Öbür ben de diyor ki, "Benim blogum yemek blogu değil ki, o işlere hiç girmeyeyim, hem de o kadar ustanın yanında tarif vermek benim ne haddime." Bana öyle geldi ki bu tartışma bir gece boyu böyle sürüp gitti, sonunda bir karara da varamadan uyandım. Bloga mı çok kafayı taktım, böreğe mi, yoksa bir yerlerim açıkta mı kaldı bilmiyorum artık. Hayırdır inşallah :)

10 yorum:

  1. Bari bir resmini koysaydın, olmadı börek yiyen bir kedi resmi koysaydın...

    YanıtlaSil
  2. Rüyaya kadar tarifi yazmayı hiç düşünmediğim için tabii ki fotoğrafını da çekmedim. Fotoğraf yoksa illa kedi mi olmalı diyorsun yani :)

    YanıtlaSil
  3. ay ver ver tarifi.. amme hizmeti böyle şeyler ve bence anlatılmalı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Veririm tabii, dur bir pişireyim, fotoğrafını çekeyim... Blogun ilk ve tek tarifi yarım yamalak olmasın di mi? Yalnız ben böyle şunu yapayım, bunu yapayım da ondan sonra diyorsam o işi çoook beklersin şimdiden söyleyeyim şeker :)

      Sil
  4. ben de ilgimi çeken tarifleri bloglardan okuyup okuyup evde denemeye girişiyorum. amma velakin çoğunu sadece ben yiyorum. beni hiç anlamıyorlar.fırk fırk...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de değişik tarifler denemeye çok meraklıyım. Tabii her yaptığım hüsn-ü kabul görmüyor ama olsun, arada gerçekten sürekli yapmayı hak eden fikirler bulabiliyorum böylece :)

      Sil
  5. Yemek bloguna çevirmesen de o guzel yemeklerinin tariflerini ara ara bizle de paylaşmanda bir beis yoktur umarım canım.basta reklamını yaptığın o guzel Borek olmak uzere bekliyoruz tariflerini bilesin :)) çezen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman şekerim senin gibi ustanın yanında benim yaptıklarımın lafı mı olur? Ama yine de yazarım tarifi inşallah :)

      Sil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails