27 Ağustos 2013 Salı

Karadeniz'in en güzel şehri

Ben geldim!

Aslında ta dört gün önce geldim ama 1000 küsur fotoğraf arasından seçim yapıp düzenlemeyi valiz boşaltma, temizlik yapma ve Deniz'in hastalıkları arasında ancak tamamlayabildim. 

1000 küsur fotoğraf diyorum, seçsen ne kadar seçebilirsin ki? O yüzden bu Karadeniz yazıları bol fotoğraflı olacak, şimdiden söyleyeyim. Fotoğraf bol ama yazı az mı olacak? Hiç zannetmem. Çünkü farkettim ki, gezdiğimiz gördüğümüz yerler o anda ne kadar etkileyici de olsa zamanla unutuyorum. En çok bloga yazdıklarım aklımda kalıyor.(Ders çalışırken not tutmanın önemi konusunda iyi bir örnekmiş, okullar açıldığında öğrencilere anlatayım mutlaka) Yani diyeceğim o ki, ilerde unutmamak ya da unutunca hemen açıp bakmak, hatırlamak için bol bol da yazacağım. Blogu açıp da aman ne çok fotoğraf koymuş, doyamamış bir de altlarına destan döşenmiş diyerek çemkirecek arkadaşlar, hemen kızmayınız, mazeretim var :)

Neyse, başlıyoruuuum. 
İlk durak Amasya.


Amasya. Gezi boyunca gördüğüm şehirlerin en güzeli. Şehzadeler şehri. Bir açık hava müzesi. Şirin, temiz, derli toplu. Amasya'nın tarihi öyle eski ve öyle dolu dolu ki. Hehhehe, korkmayın korkmayın anlatmayacağım, merak eden hepsini bulur zaten. Gezdiğimiz, gördüğümüz her yeri bile anlatmayacağım ki, sadece bende iz bırakanları...


Şehrin içinden geçen Yeşilırmak'ın cazibesi mi daha fazla, hemen şehrin dibinden yükselen dik tepelerdeki kaya mezarlarının mı, bilemedim.




Daha girişinde beğenmiştim gerçi ben Amasya'yı, yol boyu bakımlı, sevimli bahçeli evlerini görür görmez.



Amasya'da dolaştığımız yerler arasında en çok Sultan II. Bayezid Camii'ni sevdim ben.


 Camii de, bahçesi de öyle güzeldi ki rehberin anlattıklarını dinlemedim bile, oralarda dolaşacak daha çok zamanım olsun diye.


Bahçenin güzelliğini anlatmak için şu fotoğraf yeterli olur mu? Renklerle hiç oynamadım, emin olun.




Hoşuma giden bir başka yer de Bimarhane, İlhanlı'lardan kalma tek eser. Zamanında burada akıl hastalıkları müzikle tedavi edilirmiş. Her burca göre farklı makam kullanılırmış. Benimki Zirefkend makamı çıktı. Zirefkend diye bir şeyi ilk kez duydum ama buraya yazayım, ne olur ne olmaz gerekir belki ilerde :)

Bitti.
Ama sadece bu gün için. Daha çooook yer var sırada. Hem de hepsi birbirinden güzel. 
Arkası yarın...


3 yorum:

  1. Merhaba geçtimiz yıl eşim ve oğlumla gitmiştik bizde çok beğenmiştik ne iyi etmişsiniz sizde :) devamını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Karadeniz çok güzeldir. Doğu Karadeniz de Batı Karadeniz de... Ortası da tabii. Gezi yazılarını seviyorsanız Kafa Dergi ve Ters Düz’e beklerim. :)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails