2 Haziran 2010 Çarşamba

Tezhip çalışmam bitti :)





Tezhip çalışmam bitti,çerçevelendi,duvarda yerini aldı bile.Sabırla sergi gününü bekliyor.
Şöyle bakınca tahmin etmek bile mümkün değil,kaç saat harcandı onun başında,kaç gece uykusuz kalındı,milimetrik hesaplarla çizilmiş aynı çizgilerin üzerinden kah kalemle kah fırçayla kaç defa geçildi,fırçayla kağıdın buluştuğu o en hassas olunması gereken anda kaç defa nefes tutuldu,fırça kağıttan kaldırıldığında hatasız çizime bakıp kaç defa rahat bir nefes alındı.


Üstelik bu çalışma daha öncekiler gibi ilham alınarak yapılan bir çalışma değil,hocanın bir kaç yönlendirmesini saymazsak tamamen benim tasarımım.O yüzden bu hepsinden daha kıymetli gözümde.
Çok meşakkatli,çok ince bir sanat tezhip.Benim de tutkuyla sevmemdeki gerekçe budur belki.Aylarca çalışıp,son çizgiyi çektiğim an bir sonraki için sabırsızlanmaya başladım bile.
Umarım hevesim kursağımda kalmaz çünkü hocam şehir dışında bir iş anlaşması yapmış ve derslere devam edememe durumumuz söz konusu.Her şeyi öğrendin,sen yaparsın diyor ama ı-ıh,yıllarca bir hocanın dizinin dibinde dirsek çürütmedikçe tezhibin öğrendim denilecek bir sanat olmadığını biliyorum ben.

5 yorum:

  1. çok detaylı bir sanat. ellerine sağlık çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Tezhip gerçekten emek ve sabır işi. Ellerinize sağlık. İnsanın keyif aldığı birşeyler olmalı hayatta. Bir tür terapi bence. Başarılar diliyorum

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim İçimdeki Toprak Kokusu.Çok haklısın,tezhip benim için tam bir terapi.Tezhip yaparken bırak dertleri,kendimi unutuyorum.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel olmuş şahane görünüyo ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. Teşekkürler cicileydi :)

    Yıllar olmuş tezhip yapmayalı, yorumun sayesinde hatırladım.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails