26 Kasım 2010 Cuma

Şıklar biraz fazla oldu ama..


Akşam vakti oğlunu okuldan almaya giden bir anne oğlunun kafasının sınıftaki bir çocuk tarafından kalemle iki yerinden delindiğini,oğluşun tabiriyle akan kandan bilmem kaç peçetenin yırtıldığını duyunca o anne ne yapar?

a) Duyduklarının şokuyla ilk an ne tepki vereceğini bilemeden kalakalır.

b) Oğlunun o anda çektiği acıyı,nasıl ağlamış olabileceğini düşündükçe içindeki sızıdan sabahlara kadar uykuları kaçar.

c) Aklına ellibin tane soru takılır.Ya beyni etkilendiyse,kalemin ucu metal miydi,ya tetanos olursa...

d) Olay gerçekleştiği sırada sınıfta olmadığını çünkü okulda bir toplantıya katılmak zorunda olduğunu söyleyen öğretmene inanıp inanmamakta tereddüd eder.

e) Öğretmenin dediği doğruysa ,ders saatinde toplantı yapıp sınıflarda öğrencileri yapayalnız bırakma gafletinde bulunan idareyi beceriksizlik ve sorumsuzlukla suçlar.

f) Olayın failinin de küçücük bir çocuk olduğunu,yaptığı davranışları hangi bilinç düzeyiyle yaptığını bildiği halde artık onun yüzünü görmeye dayanamaz,handiyse çocuğa kin duyar. 

g) En çok da çocuklarında sürekli saldırgan tutumlar olduğunu bildikleri halde şu ana kadar hiç bir tedbir almadıkları gibi şimdi de duruma "ama oğlum arkadaş incitilir mi"  gevşekliğiyle yaklaşan fail çocuğun ailesini kafasının içinde suçlar da suçlar.

h) Hepsi

10 yorum:

  1. Gerçekten bir anne için çocuğunun artık kendi koruma kanatlarının altından çıktığı gerçeğiyle burun buruna getiren bir olay. Ama bu böyle.Artık oğlun hayatta kendi kanatlarıyla uçacak.Edindiği deneyimler onun kendini koruyarak uçmasını sağlayacak.Emin ol o çocuk bir daha senin oğluna zarar veremeyecektir.Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. allahım ya şu hale bakın valla burda çoçuklarda suç bulamıyorum ben, öğretmen eğer doğru söylüyorsa idareciler suçlui bence hemen idareden şikayetçi olmak ilgili yerlere başvurmak gerekli, benim anladığım kadarıyla çoçuk ciddi bir şekilde yaralanmış, velisinin hemen şikayetçi olması lazım bulundukları ilçe milli eğitime gitsinler benim kızımın servisini değiştirdiler anasınıfı öğrencisi kızım, ilkokul öğcileriyle beraber taşımaya kalkmışlar, sonra ne olucak büyükler itip kakıcak bu örnekteki gibi kötü sonuçların olmayacağınında garantisi yok, ben hemen aradım ilçe milli eğitim müdürlüğünü ertesi gün düzeltiler hemen bence insanımız çok ilgisiz çok tepkisiz, hak aramayı bilmiyoruz :(

    YanıtlaSil
  3. Defne Soysal,umarım dediğin gibi olur.Keşke kendimden bir kaç tane klonlama şansım olsa da biri de sürekli oğlumun yanında olsa,gözetse,korusa.Bu bir hayal ama değil mi?Kollarımdan çıkacak ve gerçek dünyanın her haliyle karşılaşacak.Allah yavrularımızı korusun demekten başka bir şey kalmıyor galiba pek.

    YanıtlaSil
  4. Beyza'nın annesi,velisi biz oluyoruz ve ben sadece kendi yaptıklarımı yazdım.Benden daha mantıklı olan babası ise senin dediklerini yapıyor :)

    YanıtlaSil
  5. Canım Özlem'im, çoooooook geçmiş olsun.. Hiçbir iz kalmadan geçsin gitsin inşaallah bu sıkıntı. Ve daha beterinden de böylesinden de korusun Allah. tüm evlatlarımızı.. okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyor.. Ciddi bir hasar yoktur inşaallah.. İnsan onlaırn o masum halini göz önüne getirdikçe yazdıkça yazıyor ve yıpranıyor değil mi? ah annelik ah! çocuklar çabuk unutuyor neyse ki..

    Ya, biz bu çocuklara kavgayı saldırganlığımı öğretsek, ciddi ciddi düşünüyorum.. E, etraf saldırgan çocuk kaynıyorken bizimkiler saftirik gibi kalıyor içlerinde.. bi arkadaşım dedi oyuncak silah düşünüyorum ben, diğerlerinde var benimki eziliyor, ömrü boyunca o ezikliği hissetmesin.. bilemedim ben napcaz?

    öperim canım, senid e yavrunu da..

    YanıtlaSil
  6. Çok sağol canım Deli Anne'm,ciddi bir şey yok çok şükür.Hatta ben okula gittiğimde Deniz çoktan normal hayatına dönmüş,gülüp oynamaya başlamıştı.Ama ben kafamda o anın nasıl olduğunu,nasıl acı çekmiş olabileceğini düşüne düşüne Deniz'den çok acı çektim herhalde.Bizim başımıza gelse dayanamayız da belki,onları Allah koruyor bir şekilde sanırım.

    Kavgayı öğretme konusuna gelince evde bunun için uğraşmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Zaten çocuğun başına bir kaç kez böyle şeyler gelince bu iş böyle oluyor demek ki deyip o da bir ucundan başlıyor.Hiç öyle huyları olmayan Deniz bile bu olayı yaşadığının ertesi günü basit bir sebepten sınıfta başka bir çocuğa vurmuş.Sen ne kadar idealist olursan ol hayat okulu hayatın gerçeklerini öğretiyor yani.

    YanıtlaSil
  7. Doğru ya.. ama işte ben diyorum ki -ilk kavgada o vursun ve yumruğu da sert olsun- sonra da kaçsın:), nasıl?

    YanıtlaSil
  8. Doğru diyorsun,bazen çok da iyi olur:) Dur bakalım daha neler gösterecek bu küçük adamlar bize.

    YanıtlaSil
  9. çok geçmiş olsun deniz e.. okuyunca çok üzüldüm. çocuklarımızı büyütürken kimbilir daha nelerle karşılaşacağız. en kabul edilemez olanı en hırpalayanı çocuğumuzun acı çektiği düşüncesi sanırım :(

    YanıtlaSil
  10. Anne kaleminden,çok zor senin koklamaya kıyamadığın çocuğunun incitilmesi.Deniz'e vuran çocuğu ailesi psikologa götürüyor şimdi.Ayrıca ceza olarak öğretmeni 10 gündür onun hiç bir etkinliğe katımasına izin vermiyor.Sınıfın bir köşesinde akşama kadar oturup bekliyor.Ama bu sefer o çocuğa üzülmeye başladım ben de.Küçücük ama o da diyorum,yazık değil mi ona.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails