12 Temmuz 2011 Salı

Güzeller güzeli Brugge


Belçika'nın tıpkı Venedik gibi,tıpkı Amsterdam gibi kanallar şehri olan Brugge için kullanılabilecek sıfatlar çok güzel,çok şirin,pırıl pırıl,cıvıl cıvıl olabilir.Başkent Brüksel,Brugge'nin yanında çok sönük kalıyor.Brugges köprüler demekmiş.Reine nehrinin üstünde sayısız irili ufaklı köprüler var gerçekten de.

Şehrin tarihi bölgesine gelmeden yeni kısımlardan geçiyoruz önce.Bu kadar mı güzel evler olur,bu kadar mı güzel sokaklar olur.Baktığınız her nokta fotoğrafı çekilesi muhteşemlikte.Evler hep müstakil,genelde iki katlı.Hemen hemen hiç birinin perdesi kapalı değil,az uğrayan güneşten çokça faydalanmak için.Her pencerenin önünde muhakkak ya bir çiçek,ya bir biblo var.Kesinlikle boş değil.Evlerin bahçeleri çok bakımlı,rengarenk.Bahçe duvarı kullanmak yasakmış Brugge'de.Onun yerine ağaçlarla,çiçeklerle ayrılıyor evler birbirinden.


Kanaldan bir görüntü.Ama lütfen sadece arkadaki manzaraya bakın.Kocama bakan korkup kaçabilir çünkü.Niye öyle çatmışsa kaşları :)


Bakın benim yüzümde güller açıyor :)


Burada da Brüksel'de olduğu gibi çikolata dükkanlarıyla dolu her taraf.Her model çikolata var.Fotoğraftakiler gayet masum.Çikolatadan öyle şeyler yapmışlar ki buraya koymaya utanırım.Hatta bazısının orda fotoğrafını çekmeye bile utandım.Hayal gücünüzü çalıştırın işte :))

Çikolatanın dışında yine gözünüzü çevirdiğiniz her yerde dantel görüyorsunuz.Brugge'de patates yenirmiş.Bir de vişneli birası yani kriek ünlüymüş.Meraklısına...


Brugge'nin en büyük meydanı,yani Markt burası.Meydan,orta çağdan kalma  ve çok iyi korunmuş binalarla çevrelenmiş.İsteyenler 83 metre yüksekliğindeki Belfort saat ve çan kulesinin 366 basamaklı dar merdivenlerini tırmanıp şehri kuşbakışı seyrediyor.Hükumet binası da yine bu meydanda.Burdaki masallardan fırlamış gibi duran binaların bir çoğu şimdi kafe veya restoran olarak kullanılıyor.

Bu arada Bülent gülümsemiş,farkında mısınız :))




Tüm Avrupa şehirlerinde olduğu gibi Brugge'de de bir sürü sokak pandomimcisi var.


Sokaktaki kafelerde kısa bir mola



Brugge'de pazar kurulmuş o gün.Hoşuma giden karelerden bir kaçı







İsterseniz Brugge'yi bu faytonlara binip de dolaşabiliyorsunuz.


Ne yazık ki Brugge de bitti.Yarınki rotamız Paris.Günün sonunda otobüsümüzü yeşillikler içinde bekleyelim.

16 yorum:

  1. Allah tependen baksın e mi:) Adamcağız güneşe dönmüş yüzünü, kısmış tabi gözleri.. Bakın benim yüzümde güller çaıyor ha ahaha.. Canım özlemim benim:) severim seni

    YanıtlaSil
  2. çok güzel çook
    ben de gitmek gezmek görmek istiyorum

    YanıtlaSil
  3. Çikolatayı böyle görmemiştim hiç:)))
    diğerlerini merak ettim doğrusu:))

    kedicikler çooook şeker ama :)

    YanıtlaSil
  4. ne güzel yermiş gerçekten, bayıldım!

    YanıtlaSil
  5. Hepsi birbirinden güzel.hayal gücüm fazla çalıştı hayal etmem gereken şeyler konusunda , edepsizliklik etmedim inşallah :))))
    Bakalım yarın neler göreceğiz ?

    YanıtlaSil
  6. çok güzel yerler bayıldım iyi eğlenceler devamını bekliyoruz...

    YanıtlaSil
  7. sevgili özlem,
    fotoğraflar harika! çikolatalı foto favorim:))
    brugges'e 3-4 yıl önce gitmiştim, ancak 2-3 saat gezebilme fırsatım olmuştu. tadı damağımda kaldı. orada kalmak nasıl olurdu diye merak eder dururum. siz kaldınız mı?

    YanıtlaSil
  8. Müminem,haksever arkadaşım benim :)

    YanıtlaSil
  9. Küçük Mucizem,gerçekten çok güzeldi.Daha benim fotoğraflayabildiklerim ne ki.Tüm isteklerin en kısa zamanda olur umarım canım benim :)

    YanıtlaSil
  10. Krnc,çikolata konusuna hiç girmeyelim.Kırmızı noktalı bir blog olur sonra burası :)

    YanıtlaSil
  11. Sibelciğim,çok güzeldi çoook :)

    YanıtlaSil
  12. İlknurcuğum,edepsizliğin sonuna kadar gidebilirsin :)

    YanıtlaSil
  13. Serap-asya,sağol canım :)
    Bir vakit bulabilsem devamı gelecek de...

    YanıtlaSil
  14. Alkım,kalamadık ne yazık ki,tur programıyla gittiğimiz için onlar ne derse o.Bir de programımız çok yüklüydü.Bir şehire ancak bir ya da iki gün ayırabiliyorduk.

    YanıtlaSil
  15. geçen ay 3 günlüğüne hayatımda ilk defa yurt dışına çıkıp brüksel ve brugge'e gittim bende:) fotoğraflarına bakıp tekrar hatırlamak çok hoş oldu:)

    YanıtlaSil
  16. Bilgen,çok güzeldi değil mi?tadı damağımda kaldı benim :)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails