17 Temmuz 2011 Pazar

Paris III. gün, DİSNEYLAND'da




Ne diyebilirim ki Disneyland için?Bir rüya,bir masal diyarı.Alan çok çok büyük,nerdeyse bir ilçe,küçük bir şehir büyüklüğünde.Bir günde her köşesini gezip görmek,her aktiviteye katılmak imkansız.




Girişte 45 euro civarında bir para verip bilet alıyorsunuz ve o biletle tüm gün istediğiniz her yere,istediğiniz kadar girebiliyorsunuz.Çeşit çeşit bölümlere ayrılmış Disneyland.Bir taraf masalların dünyasına götürüyor sizi,bir taraf kendinizi bir Western filmindeymiş gibi hissettiriyor,bir tarafta karşınıza çıkanlar adrenalinizi had safhaya yükseltiyor...


Her şey çok büyüleyici,çok eğlenceli de bir oyuncağa binebilmek için bazen saatlerce sıra beklemek zorunda kalmak işin en sıkıcı yanı.Neyse ki elinizdeki biletle istediğiniz bölümden önceden randevu alabiliyorsunuz da randevu saati gelene kadar başka yerlerde vakit geçirerek zamanınızı boşa harcamamış oluyorsunuz.



Disneyland'ın içinde oyun bölümlerinin dışında sayısız mağaza ve restoran var.Ünlü Disney karakterleri gün boyu zaman zaman ana caddede geçit töreni yapıyorlar.Bunların en görkemlisi saat 6'da.O saat yaklaşırken insanlar caddenin kaldırımlarına oturarak beklemeye başladılar bile.Tören başladığında toplanmış insan kalabalığını tarif edebilmem zor.






Bambaşka,sürprizlerle dolu bir harikalar diyarıydı Disneyland.Ve "Keşke Deniz de yanımızda olsaydı" cümlesini bize en çok kurdurtan yer oldu aynı zamanda.



Çocukların çok mutlu olacağı ama büyüklerin de çocuklar gibi eğleneceği bir yer.Çok matrak fotoğraflar çektik o gün ama buraya koyamıyorum.Malum,aile mahremiyeti :))


Bu gün Paris'teki son günümüzdü.Yarın yolculuk Lüksemburg'a.Ben yine de gitmeden demek istiyorum ki,I love Paris.

6 yorum:

  1. Denizin olmaması kötü olmuş gerçekten ama deniz içinde birkez daha gelirseniz Disneyland'a bu romantik ve harika tatiliniz tamamlanmış olur:)) Sen fotoğrafları ekledikçe ben heycanlanıyorum. harika harika!

    YanıtlaSil
  2. bayıldımmmmmm

    YanıtlaSil
  3. özlem, keyfile okuyorum gezi yazılarını ve "sen daha çok gez" demekten kendimi alamıyorum:))
    Lüksemburg hikayelerini bekliyorum heyecanla...

    YanıtlaSil
  4. Çakıltaşım,evet yeniden Paris'e gidebilmek için iyi bir bahane ;)

    YanıtlaSil
  5. Alkımcım,teşekkür ederim,umarım dileğin kabul olur ;)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails