26 Eylül 2011 Pazartesi

Sevgiyle olmazsa olmaz ama !



Başladı,başlayacak derken okulda iki haftayı devirdi bile Deniz.Anaokulunda geçirdiği iki yıl boyunca her gün yaptığı "gitmek istemiyorum" mızmızlıklarını 1. sınıfta bir kez bile yapmadı çok şükür.Çok mutlu gidiyor,çok mutlu dönüyor.Ama okulun ne olduğu,ders dinlemenin,ödevin anlamı konusunda henüz  net bir fikri yok.Şu ana kadar okulu yeni arkadaşlar edinme platformu olarak görüyor gibi.Sınıfta da, aynı düşünceyle öğretmeni dinlemek,dediklerini yapmaktansa sosyal ilişkilerini geliştirmek için çabaladığını hissediyorum anlattıklarından.Daha doğrusu böyleydi,ta ki,Perşembe günü öğretmen kendisini bu konularda uyarana kadar.Perşembe akşamı geldi,büyük bir azimle ve özenle ödevlerini bitirdi.Cuma günü de,anlattığına göre,derste arkadaşlarıyla konuşmamış,hep öğretmenini dinlemiş ve verdiği çalışmaların hepsini sınıfta bitirmiş.Öğretmen de gelmiş,saçını okşamış,bak istersen ne güzel yapıyorsun demiş ve defterine de kocaman bir aferin yazmış.Bizimki akşam büyük bir gururla geldi.Dönüp dönüp anlattı öğretmeninin taltiflerini.Sonunda da en bilge haliyle şöyle dedi :

"Anne,yaparken çok yoruluyorsun,çok yoruluyorsun,ama öğretmen gelip de sana sevgiyle aferin dediğinde tüm yorgunlukların uçup gidiyor,değil mi?"

17 yorum:

  1. oyy kuzum benim.. baya büyümüş bu 2 hafta da..tabi öğretmenini de kutlamak lazım..

    YanıtlaSil
  2. farkındalığı yüksek Deniz! "sevgiyle" bir "Aferin" sana :)

    YanıtlaSil
  3. Öğretmenini sevmiş demek ki ne güzel :) Çocuklar ne kadar saf ve temiz oluyorlar, söylemek istediklerini öyle doğrudan anlatabiliyorlar ki bazen imreniyorum onlara. Bence çok mutlu olmalısın Özlem, öğretmeninin sesindeki sevgiyi ayırd edebilen bir çocuğun olduğu ya da tam tersine oğluna sevgisini gösterebilen bir öğretmeniniz olduğu için..

    YanıtlaSil
  4. ne güzel anlatmış , son cümleye hayran kaldım.İnşallah aferinler hep böyle mutlu eder ...
    Bu günler Çok keyifli olsa gerek ...

    YanıtlaSil
  5. Sevgi,büyümüş mü hakikaten,yanındayken hiç farkedemiyoruz çocuklarımızı :)

    YanıtlaSil
  6. Sibel,eminim büyüyüp de yorumunu okuyunca o da sana "sevgi" dolu bir şeyler hissedecektir :)

    YanıtlaSil
  7. Selencim,Deniz'in yorumu bana kendi öğretmenliğim hakkında da çok düşündürdü.Karşındaki öğrencinin yaşı kaç olursa olsun aslolan sevgiyle yaklaşmak,ki zaman zaman unuttuğum oluyor bunu.Gerçi benim öğrenciler saflık ve temizlik yaşlarını çoktan geride bırakmışlar ama genelgeçer kurallar değişmez nihayetinde,değil mi?

    YanıtlaSil
  8. İlknurcum,çok keyifli,çok farklı.Gerçi o aferin,Deniz'i mi,bizi mi daha çok mutlu etti orası tartışılır.Darısı başına canım benim :))

    YanıtlaSil
  9. hayırlı olsun okulunuz çok güzel çıkmış resimde maşallah:)

    özlemcim dün yorum yapmıştın bende cevvap ama eksik yazdığım için yeniden yorum yazdım .eğer anlatamadığım bir yer var ise sor cevaplarım.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. nohut oda,umarım geri karıştırmaz :)

    YanıtlaSil
  11. Sezobigo sağol canım,yoruldun benim için.İlk boş anımda inceleyeceğim yazdıklarını,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  12. denizin bunu farketmesi ve bunu farkettirecek bi öğretmenle karşılaşması ne güzel.inşallah bizde bu kadar şanslı oluruz..

    YanıtlaSil
  13. ahhh özlemcim, ben bu yazıyı kaçırmışım.... Benim kuzu senin kuzuya benziyor. bizim ki de aynısı çok konuşuyor.... çok uyarıyor öğretmeni. bugun konustum kendısıyle, hatta az önce yazdım.
    evde de sızde anlatın derslerini sınıfta konusmadan yapsın dıye. bak demek cocukların cogunda bu durum var... bakalım bızımkısı de senın kı gıbı akıllanacak mı..

    YanıtlaSil
  14. yazını sabah kızıma okudum :) denız'ın hıkayesı dıye....

    YanıtlaSil
  15. Zeynepcim,büyüdüler,okula başladılar falan diyoruz ama aslında küçücük bunlar ya.O kadar habersizler ki her şeyden.Bize gayet sıradan gelen şeyler onlar için nasıl farklı.Böyle düşününce okul olayına bizden çok farklı bakmalarını da yadırgamıyorum aslında.Ha bu arada Deniz'le aynı sınıfta olup daha ilk günden süper öğrenci rolünü muhteşem oynayan çocuklar da var.Onların anne babaları neler anlatıyor da bu çocuklar böyle oluyor,yoksa çocukların ruhundan mı geliyor bazı şeyler bilemiyorum işte :)

    Bu arada "Deniz'in hikayesi" durumuna bayıldım,yorumun aklıma geldikçe gülümsüyorum durup durup :)

    YanıtlaSil
  16. Mervecim inşallah bu güzellikler sonuna kadar devam eder.İnşallah siz de çok daha iyileriyle karşılaşırsınız.Ne kadar araştırsan da etsen de bir yerden sonra elinden bir şey gelmiyor çünkü bu konuda.Sen en iyi tercihi yapmaya çalışıyorsun ama en iyisi o kadar göreceli ki.

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails