1 Ağustos 2011 Pazartesi

Bugün Ramazan,neşe doluyor insan :)

Her sene Ramazan yaklaştıkça içim sevinçten kıpır kıpır olur benim.Çok özel,güzel zamanlardır bence Ramazan günleri.Yok,bir çok kişi gibi iftar sofralarına,sahur telaşlarına,pide kokularına bağlamayacağım bu güzelliğin sebebini.Onlar da var tabii ama bence asıl sebep,Allah kendi sevdiği kulunu diğer kullarına sevdirdiği gibi,sevdiği ayı da öyle sevdiriyor,sevimli gösteriyor.Rabbim,bu ayı layıkıyla yaşamayı nasip etsin tüm dileyenlere.

Şimdi gelelim Ramazan'la ilgili ikinci ve önemli "iftara ne pişireceğim" mevzusuna.Son zamanlarda özellikle medyada oluşturulmaya çalışılan "ramazan = iftar ziyafetleri" denkleminden hiç hoşlanmasam da şu da bir gerçek ki her akşam ortaya doğru düzgün bir iftar sofrası konması gerek.E,her gün ne pişecek?Fikir olsa yapması hiç zoruma gitmiyor da,fikir kolay kolay çıkmıyor işte.Bülent artık yanımdan kaçıyor "Bugün ne yemek yapayım?" sorusunu duyunca.Günlerdir yemek bloglarında dolaşıp doğru düzgün bir kaç menü oluşturayım istiyordum,zaman bulup bir türlü yapamadım.Şimdi oruçluyken de yemek blogu dolaşmak nefse yapılabilecek en büyük işkence!Bu arada duydum ki,Deniz'in en has arkadaşı Ömer'in en has ev hanımlarından olan annesi Leyla Abla bir aylık bir menü listesi hazırlamış Ramazan için.Şimdiki planım o listeyi ele geçirip bir ay boyunca kafamı bir daha yormamak.Ön hazırlığını ona göre yaparsın,malzemeni ona göre alırsın,yemek ismi söylesinler diye çevrendekilerin başının etini yemezsin...Akıllı kadın canım bu Leyla Abla :)

13 yorum:

  1. aylık menü güzel fikir ya ben hiç düşünmemiştim:)

    YanıtlaSil
  2. Hiç sorma Özlem hergün ne yapayım derdi çok fena. insanın canı neler neler istiyor ama yiyemiyor. Bir de ertesine güne kalıyor hergün bayatlara bir tabak ekleniyor. dolap hiç boşalmıyor.
    Allah oruçlarımızı kabul etsin

    YanıtlaSil
  3. Ben ele geçirsem de nafile.. sizin hiç olmazsa yapma hevesiniz var.. Özlemim emziriyorum diye oruç tutmuyorum kötü hissediyorum kendimi, kolaya mı kaçıyorum diye.. netsem acep:)

    YanıtlaSil
  4. Herkese bir Leyla abla lazım desene ;)

    YanıtlaSil
  5. ben pidecigillerdenim bu Ramazan bacı:)pide yoksa ben de yokum,çok materyalistim ona göre:p Leyla ablalar akıllı oluyolar hakkat,faydalanmak şart:)ben de senin Ramazanını tebrik ederim özlemim,aşleye selamlar oğluşunla seni biraraya sarıp kocaman hug hug hug;)

    YanıtlaSil
  6. deliannecim ben de emziriyorum bu arada,mevzuya bodoslama dalar gibi olmıyım ama,oruç tutunca daha mı bir artıyor annenin sütü ne:)

    YanıtlaSil
  7. Aylık menü fikri süpermiş ...Annem uysa ben de düşünürdüm...ama atom karınca olan anneme menü işlemez :))
    Ramazan ayında sultanahmed de olmak vardı birde...Hani nerde o eski ramazanlar lafını yutturan cinsten oluyor eğlenceler :))
    Hayırlı Ramazanlar Özlem'ciğim :)

    YanıtlaSil
  8. Sitare,iş yarı yarıya azalmış gibi oluyor önceden planlayınca di mi?

    YanıtlaSil
  9. Nilhan,o kalan yemekler konusunu hiç açma.3 günde dolapta bir çöp koyacak yer kalmadı.Kimse de iftarda önceki günden kalanı yemek istemiyor.Ne pişireceğim sorununu çözdüm ama bunu çözemiyorum işte :(

    YanıtlaSil
  10. Müminem,ben de hamileyken ve emzirirken oruç tutmadım.Dinen bu konudaki fetvayı tam bilmiyorum doğrusu.Ama o 60 gün orucun kazasını tutmak ,emzirirken tutmaktan daha zor sanki.Prettynin yazdığı da ilginç.Denemeli,belki de oruçluyken artar süt.

    YanıtlaSil
  11. Sibelcim,herkese hatta mümkünse her eve lazım :)

    YanıtlaSil
  12. Prettym,pideler sana feda olsun bitanem :)

    YanıtlaSil
  13. İlknur,anne varsa listeye ne hacet,onlarla her iş kolaycacık oluveriyor zaten :)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails