14 Ekim 2010 Perşembe

İyi fikir!

Mutluluk Projesi'ni Ağustos'ta Hilal'in blogunda görmüş,Hilal okuyorsa iyidir mutlaka diyerek almıştım.Okumak iki ay sonrasına kısmet oldu.Kitap,yazarın kendi hayatına uyguladığı bir yıllık bir mutluluk deneyini anlatıyor.Her ay hayatımızın bir yönüne eğilirsek,o yöndeki eksilerimizi azaltır,artılarımızı çoğaltır ve dolayısıyla bir yıl sonunda komple mutluluk hissimizi artırırız,tezini savunuyor.

Dün gece Nisan ayını bitirdim.Nisan'ın konusu ebeveynlik.Çocuklarımıza yönelik negatif davranışlarımızı düzeltme,onlarla geçirdiğimiz her anı mutluluk anları haline getirme yolunda bolca ipucu içeriyor.

Annelik güzeldir,muhteşemdir.Hemen hemen her anne için anne olmak yaşamında başına gelmiş en güzel şeydir.Bunun yanında annelik zordur,kısıtlayıcıdır,bazen bıktırıcıdır,çoğunlukla eşle ilişkiyi yıpratır,sosyal hayatı bitme noktasına getirir,falan filan.Hiç kimse,hayatımın en güzel anı olmadık bir sebepten yerlerde tepinip duran çocuğumu nafile bir çabayla sakinleştirmeye çalıştığım andır,demez herhalde.İşte bir çok anne gibi bizim yazar da bunları yaşıyor,yani o bizden biri!Daha da güzel yanı bu can sıkıcı durumlara çözüm önerileri getiriyor.Öyle teorik öneriler de değil.Kendi yaşamından birebir uygulanabilecek örnekler veriyor.

Kitabın gerisi beni ne denli değiştirir bilemem ama ben bu "ebeveynlik" bölümüne bayıldım.Çocuk yetiştirmeyle ilgili zamanında onlarca kitap okumuş ben aradığımı bir kitabın 27 sayfalık bölümünde buldum.Kafamın üstünde bir sürü ampul yandı okurken.Hele bir "korsan yemeği" fikri var ki,mutlaka yapmalıyım,harika.

Şimdi ilk yapacağım Mayıs'a geçmeden,elime bir kağıt kalem alıp Nisan'ı dikkatle,notlar tutarak baştan sona tekrar okumak.Uygulamaya geçtiğimde en azından Deniz çok mutlu olacak,eminim.Deniz mutlu olursa ben de mutlu olurum zaten.E,daha ne!

10 yorum:

  1. Günaydın,
    Blogunuzu dün buldum ve tamamını okudum. Ayrıca 10 yıldır Maraş'ta yaşayan ve orada çok sıkılan kız kardeşime de tavsiye ettim. O da meraklandı yazdıklarınızı okumak için. Takip ediyor musunuz bilmiyorum ama http://cheetos-cheetos.blogspot.com/ adresinde mutlulukprojesi diye bir grup kurma çabaları var. Şu anda okumakta olduğunuz kitaptan esinlenerek oluşturulan bir grup. Belki ilginizi çekebilir.
    Size kolaylıklar ve keyifli günler diliyorum.
    Sabire

    YanıtlaSil
  2. anne olmadığım halde kitabı merak ediyorum doğrusu

    YanıtlaSil
  3. Merak ettim kitabı,buabilirim inşallah.Mutluluğumuza sebep olacaksa neden okumayalım ki:) sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ben de okuyorum bu kitabı. Ama henüz Ekim ayına başlayamadım; çünkü aynı anda "Leyla" yı da okuyorum (tavsiye ederim). Mutluluk projesinin kendi web sayfası var, orayı da takip ediyorum. Ayrıca facebookta grubu :)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Sabire,teşekkürler güzel yorumun için.O gruptan haberim var,katılırım belki de.Kardeşinin de niye sıkıldığını çook iyi anlıyorum desem :)

    YanıtlaSil
  6. Mineciğim zaten kitabın sadece bir ayı annelikle ilgili,geri kalan 11 ay herkesin hayatını ilgilendiren konulardan oluşuyor.Kişisel gelişim kitaplarını seviyorsan tavsiye ederim.Ben hiç sevmem aslında ama bugüne kadar okuduklarımın içinde "evet ya ben de yapabilirim" hissini en çok uyandıran bu oldu.

    YanıtlaSil
  7. Zeliha bulursun eminim.Çok satan bir kitap,büyük marketlerde bile var.Ayrıca sevgiler karşılıklı :)

    YanıtlaSil
  8. O bahsettiklerinden haberim var Miss Sensible.İşe yarar mı sence?Bir de bu Leyla hangi Leyla?

    YanıtlaSil
  9. "Leyla" için bir link gönderiyorum.

    http://www.kitapyurdu.com/kitap/default.asp?id=471592

    Göz at istersen. Kitap gerçek hayat öyküsüymüş, bir insanın başına neler neler gelebileciğini hayal edemezdim bu kitabı okumadan önce..

    YanıtlaSil
  10. Okuma listeme ekledim Miss Sensible.İlgin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails